Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Wasn't able to get playback of WMP 12 x64


13 Feb 2009   #1

window 7 build 7048 x64
 
 
Wasn't able to get playback of WMP 12 x64

i wasn't able to playback mp3s or videos in the 64 bit version of WMP even though the 32 bit version was working fine. it would start and when i would click on in mp3 in my library i would get the dialog box that WMP is not working as it faded.

tried the DRM fix, but had no files in the directory. then in the advance options menu i unchecked anything to do with checking file information on the internet; it loads faster. but for some reason i ran it as an administrator and viola, it started working! i now don't need to run as admin and it is still working. don't know why and sort of don't care, maybe someone more knowledgable than me knows. just happy its working.

maybe this will help someone.

My System SpecsSystem Spec
.

13 Feb 2009   #2

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by looniam View Post
i wasn't able to playback mp3s or videos in the 64 bit version of WMP even though the 32 bit version was working fine. it would start and when i would click on in mp3 in my library i would get the dialog box that WMP is not working as it faded.

tried the DRM fix, but had no files in the directory. then in the advance options menu i unchecked anything to do with checking file information on the internet; it loads faster. but for some reason i ran it as an administrator and viola, it started working! i now don't need to run as admin and it is still working. don't know why and sort of don't care, maybe someone more knowledgable than me knows. just happy its working.

maybe this will help someone.
Have you used the "Send Feedback" facility of Windows 7 BETA to inform Microsoft of this little hiccup?
My System SpecsSystem Spec
13 Feb 2009   #3

Windows 7 Build 7048 x64
 
 

A quick look at Windows 7 Codec Pack post might explain why you're encountering your issue.

Cheers
My System SpecsSystem Spec
.


13 Feb 2009   #4

window 7 build 7048 x64
 
 

i didn't send anything special other than the usual report windows 7 sends when experiencing a difficulty. i understand that they get bombarded with emails and other messages; i woun't expect my one message about my peticular problem to get a lot of attention. had i saw several complaints on the web and in forums; i would have been more 'vocal'.

and i neglected to state that one of the first suspicions i had was my codecs not right and un-installed the shark's WCP 4 Windows 7. when i had a simular problem in vista, the DRM delete helped but, not this time.

thanks for your inquiries and suggestions.


***************UPDATE/EDIT***************

well i still have the problem. what had fooled me is that i had WMP sidebar gadget running which keeps a WMP 12 32 bit in the background hence, why i thought it loaded quickly. so, back to the beginning; here is the error report in the log:

Faulting application name: wmplayer.exe, version: 12.0.7000.7000, time stamp: 0x4943335d
Faulting module name: KERNELBASE.dll, version: 6.1.7000.0, time stamp: 0x49434801
Exception code: 0xc06d007e
Fault offset: 0x000000000000ab7d
Faulting process id: 0x7d8
Faulting application start time: 0x01c98e7de71ec378
Faulting application path: C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe
Faulting module path: C:\Windows\system32\KERNELBASE.dll
Report Id: 2ca91998-fa71-11dd-82b7-001fbc036488
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Wasn't able to get playback of WMP 12 x64




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Wasn't able to get playback of WMP 12 x64
Thread Forum
An Operating System Wasn't Found. (Been trying for ages!) Installation & Setup
try to make a VHD but it wasn't successful Virtualization
Windows wasn't genuine Windows Updates & Activation
Aero Peek Wasn't Working, But Found Fix Customization
DVD playback issues Explorer locks up garbled playback Hardware & Devices
Windows 7 wasn't your idea General Discussion
WEI really low for HDD - wasn't in Vista or Windows 7 x86 Drivers

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:08 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33