Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: External Display - no signal detected

05 Dec 2009   #1
dutchmoose

Windows 7
 
 
External Display - no signal detected

Hi!

I want to view Media Center content in full screen on on my large screen LCD.

Everything works fine but I can't get Media Center to run in full-sceen. When I switch to full screen mode the TV-displays the error 'no signal detected' and goes into sleep mode.

Switching out of full screen mode brings the monitor back to live. It seems that no signal is send from the VGA-port to the TV when Media Center is running in full screen - how do I fix this?

Running Win7 Ultimate on a Lenovo T60P

Thoughts, ideas welcome...




My System SpecsSystem Spec
.
05 Dec 2009   #2
AngelProcesser

 

Assuming your laptop has a TV tuner:
Navigate: WMC>Settings>TV>Configure your TV or Monitor
then select the display you want to view full screen and confgure it making sure your TV is on the correct source.
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2009   #3
dutchmoose

Windows 7
 
 

Thanks for the reply - I forgot to mention that the signal from the laptop to the TV *also* drops when I go to the configuration screen ("WMC>Settings>TV>Configure your TV or Monitor"). At that point the wizard only 'sees' my laptop screen and cannot configure the TV.

Overall it seems that WMC in full screen mode drops the connection to the TV with external display giving the error 'no signal detected'

No there's no TV-tuner in the laptop.
My System SpecsSystem Spec
.

06 Dec 2009   #4
AngelProcesser

 

What signal to you believe it would be detecting? The one from your TV tuner?
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2009   #5
dutchmoose

Windows 7
 
 

the VGA signal from the video port on the laptop. I want to treat the TV as just another monitor/projector.

I can display anything from my computer on the TV, just not WMC in full screen. Other program such as Windows Media Player and regular Office applications work fine in full screen or windowed mode.

When I switch WMC from full screen to windowed mode the TV comes back to live, signal detected, and I can, for example, display any Internet TV show. Problem is I don't use the full screen real-estate of the TV - it's cluttered with the WMC window borders.

I double checked the video-output settings on my laptop and didn't see anything that would indicate to stop sending a signal to the external video-port under any circumstance (including the different power plans)...

What could be causing this? And how can it be fixed?
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2009   #6
reghakr

Windows 7 Pro & Vista Home Premium
 
 

When you go to display properties, does it show up here.

NOTE: is has to be connected to the TV to sget a signal
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2009   #7
dutchmoose

Windows 7
 
 

Nope the signal to the TV- stops the moment I hit that configuration screen.

I'm trying to configure the TV while it's connceted to the laptop - but once I get to the WMC TV-setting screen the signal to the secondary monitor is lost.
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2009   #8
reghakr

Windows 7 Pro & Vista Home Premium
 
 

What connections are on your laptop and what connections are on the TV?
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2009   #9
dutchmoose

Windows 7
 
 

Analog and DVI. I'm using the analog port
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2009   #10
reghakr

Windows 7 Pro & Vista Home Premium
 
 

So you have analog on the laptop an analog on the TV.

Truthfully, you are not going to get a good picture unless you have a better setup, like HDMI to HDMI'

S-video to S-video,

In other words, you need a digital signal not an analog signal.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 External Display - no signal detected




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
After format, external display not detected
Firstly I apologize if this is in the wrong forum. Secondly some background information, my Sony Vaio laptop awhile back had it's display burn out so that nothing was appearing on the screen. I fixed this by connecting an external display to it and I just used it like that and everything was...
Hardware & Devices
Asus h81m-c - no signal detected / no bleep error code
Hi all, Having issues with a ASUS H81M-C motherboard which shows no signal detected on boot. Equipment ASUS H81M-C MOBO, CORSAIR XMS3 4GB RAM 1600MHZ, INTEL G3258 1150 CHIPSET, 120GB SSD, BE QUIET 300W PSU notes no error bleeps on boot no signal detected on screen
Hardware & Devices
Trying to record internal sounds, no signal detected in Windows
I've been trying to record internal sounds from my desktop (youtube, internet etc..) into a DAW (Reaper, Audacity) I right click on the speaker icon at the bottom right of the screen on the taskbar. I click on 'Recording devices'. I right click on the list, and click 'show disabled devices'. I...
Sound & Audio
Cannot detect wireless signal, dropped moments after if is detected
I am running windows 7 home premium 64 bit. And an atheros AR5B95 wireless network adaptor. Two weeks ago I discovered rootkit 0access on my computer, and after much hassle, performed a factory restore to fix the situation. Since then my computer has been mostly unable to detect wireless...
Network & Sharing
No signal detected in WMC for no apparent reason
I have had my current PC for over a year, running Windows 7 with Media Center, and for almost the whole time I have had my OTA antenna hooked up to my PC and have never had issues. Today I decided to clean out the dust inside my computer, so I unplugged everything, including the coaxial cable from...
Media Center
No DVI signal detected after Win 7 updates processed
Wonder if anyone can help with two (hopefully, unrelated) problems. I clean-installed Win 7 64 bit on a brand new build. Problem 1: BIOS sees both SATA II HDDs (set as IDEs) but Win 7 only sees one. Problem 2: Win 7 ran updates following fresh Win 7 install. After sytem reboot, my ViewSonic...
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 16:58.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App