Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Media Centre Woes


25 Dec 2009   #1

Win 7 Home premium 64 bit
 
 
Media Centre Woes

I Hope someone can help as I am sick of reinstalling the os because of media centre problems. To cut things short I fired up media centre and live tv has audio, but no picture. Power DVD9 is the same and also media player. Everything had been working fine for days, until I turned computer off for about 5hrs and then turned it back on. I restored my drive from an image, still the same, updated ATI drivers, nothing, compro DTV software works fine along with allother apps. Can somebody please help and throw some light on this issue before I use it for a boat anchor. All drivers up to date.


System Specs
Gigabyte EP45 DQ6, Q6600, His 4870 1GB, 2 x 2GB Dominator 1066 DDR2, OCZ 850watt PSU, XI FI Xtreme Gamer Sound

My System SpecsSystem Spec
.

26 Dec 2009   #2

 

The drivers are likely not signed and need to be for use with Windows 7 x64. Ask the manufacturer for signed drivers for Windows 7 x64.
My System SpecsSystem Spec
27 Dec 2009   #3

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Also, update your codecs. Shark's Windows 7 Codecs or K-Lite is pretty good, depending on if and what you need out of those codecs besides playback. If it's only playback, get Shark's codecs.
My System SpecsSystem Spec
.


29 Dec 2009   #4

Win 7 Home premium 64 bit
 
 
Found main problem

Thanks for the quick reply. I have found the main problem, after taking the side of the case off and watching LED lights on board during boot, I noticed that the light above gfx card would remain blue through boot cycle and if it didn't go out the machine wouldn't boot at all. I found that the card had because of its weight had sagged and wasn't seated properly, so I reseated and made a small bracket to hold the end of the card so it couldn't move and now everything seems fine. The blue LED light dosn't come on at all and it even seems to run cooler. I still have a few other nagging problems but think I can fix when I get time. Will keep you posted. Many Thanks
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Media Centre Woes




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Media Centre Woes
Thread Forum
Where IS Media Centre Media Center
WES 7 Media Centre Media Center
Call Centre woes :( Chillout Room
Dual Monitor woes in W7 Media Centre... Graphic Cards
Bad picture quality via Media Centre remote media play Media Center
Why wont the media player or the media centre play MP4's? Media Center
Media Centre over RDP Media Center

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:44 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33