Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: MediaBrowser

View Poll Results: So Lets get some feed Back on Media Browser
It is the best video plug-in I'v ever tried! 268 75.49%
I like it but still use other plug-in's for videos. 28 7.89%
Tryed it but wasent happy and removed it. 30 8.45%
It doesnt have all the features I need. 33 9.30%
Just the right amount of features. 35 9.86%
It was to hard to use. 17 4.79%
It was so easy to use. 59 16.62%
Multiple Choice Poll. Voters: 355. You may not vote on this poll

26 Sep 2009   #721
The Coldest

Windows 7 64 bit

Can't get the back ground to change with covers

My System SpecsSystem Spec
26 Sep 2009   #722

7 Ultimate x64

Do you have Show Backdrop on Supported Views enabled?

My System SpecsSystem Spec
28 Sep 2009   #723
The Coldest

Windows 7 64 bit

got it to work thanks.
My System SpecsSystem Spec

29 Sep 2009   #724

7 Ultimate x64

Any time!
My System SpecsSystem Spec
29 Sep 2009   #725

Windows 7 RTM PL

Quote   Quote: Originally Posted by DemonSeed View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Jag View Post
I've just finished installing the x86 rtm version and setting up codecs. Only i can't get media browser to show up in mce (using the latest version). I does show when i select manage extra's, but it says "no extra's are available". I also tried the registry keys to get an extra strip for media browser, but it doesn't work either. Maybe i'm missing something very obvious, but i have no ideas left.
Go back and get version 2.0.11, then uninstall the one you have, then install 2.0.11 and right after, install 2.1.1 over it. I'm not sure why it does that but whta I said should work.
I have Win 7 RTM x64 Polish version and I can't seem to get MediaBrowser to work for me. If I install the newest version then it is not visible in my Extras section of MC. I tried installing 2.0.11 - it downloads .NET 3.5 installation and then quits. Is there any other way or hack to install it ? I tried various compatibility settings on the setup file but with no luck. The language version could be to blame here ? The x64 version?

Best regards,
My System SpecsSystem Spec
29 Sep 2009   #726

7 Ultimate x64

I think your question is better directed to the MB community tracker Media Browser Community Tracker
My System SpecsSystem Spec
29 Sep 2009   #727

windows7 7600 x86

OK I have been testing this music plugin out, in my opinion it needs a little work. I have over 2TB of Zeppelin bootlegs alone. They have artwork in the metadata, not in the folders, so this could take me years to get my collection on here. Also I find it strange that MB can't pick up .jpg as cover art - only .png files. The old music browser picked up the jpg files, not png so it's a bit of a drag, I wish i could use the old music browser with the png files i created.

Not trying to sound like I'm complaining or sarcastic, but I will probably use orangecd or Jrivermedia player on my http if i ever get one.
Also found it very inconvenient to play complete albums, unless I'm doing something wrong- which is probably the case. The menu is not as clean as musicbrowser - least not for me - i dont like to have to keep adding songs to my play list just to here an album. And as far as loading artwork since winamp, media monkey, etc. can read it from the metadata, using mp3tag is just going to take too long since all have to be extracted and then saved as folder.png - need a script for this.
I use jaikoz -link- to tag my files since i have so many - and it speeds the process up, but does not - as far as last update - save artwork as jpg only as metadata. I like the fact t that MB can read the metadata and show it but we need a script or program that can automatically extract the artwork from the metadata and save it to the respective folders. If someone knows how mp3tag extracts it that would be a start.
Should list songs in list view more like the pic on the left from musicbrowser.
Other than those things it's coming along nicely.

Attached Thumbnails
MediaBrowser-1.png   MediaBrowser-4.jpg  
My System SpecsSystem Spec
30 Sep 2009   #728

7 Ultimate x64

@t41 it will show Folder.jpg or folder.png but if you have one of each in the folder its going to show the jpg over the png.
To queue up a full album press play on your remote or press Ctrl-P, While hovering over the Album Folder and a Play All - Queue etc. will pop up. Note that in the Vanilla theme, with music the Play All Button shows twice but the #2 one is the Queue. The theme has not been updated yet to say Queue but its there.

I think once the Music plug in has a little time to grow it will gain all of the feathers and thing the Music browser has. And more I hope.
My System SpecsSystem Spec
30 Sep 2009   #729

Windows 7 RTM Ultimate x64

Quote   Quote: Originally Posted by Wolfzz View Post
Some remote buttons (play, pause, stop, skip, replay, ff, rew, back, vol & mute) no longer function, the rest work fine (ch, green button, numbers, etc.)

Check to see if your "Human Interface Device Access" service is running.

I can confirm, having that service set to Manual or Disabled is INDEED what's causing the problem! I was having the same problem on my computer, so I set that service to automatic and started it and voila! the problem was gone.

All Fixed if anyone else has the problem.
yeah i had the same problem and found that to be the solution for my problem as well. mine was set to manual. the media center SHOULD automatically start the service on startup if it's a manual service, but it doesn't for some reason so it has to be set to automatic.
My System SpecsSystem Spec
30 Sep 2009   #730

windows7 7600 x86

Thanks for info Demon Seed - I dont have remote - but will try the ctrl-p. I agree it is gonna take some time to grow.
Now the only real problem which is a big one is getting all my artwork extracted form the metadata. lol
My System SpecsSystem Spec


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
Everio mediabrowser
I've no idea where to post this, but if anyone uses this type of application, can you please tell me if you have any problems changing the Calender, it refuses to move to 2010, even with new pics put in. Its definitely not user friendly.:devil:
General Discussion
cant connect to Youtube from Everio Mediabrowser
I use Everio Mediabrowser to download my JVC videos. I can upload directly to You Tube on it but since I started using W7 (64 bit home) I get an error it cannot connect to Internet. It works fine on my other laptop that runs XP so I'm thinking it is a W7 issue not my software. I had this...
MediaBrowser Questions
OK guys I got mediabrowser setup pretty nicely I really like it so far, pretty cool =P i made an icon for it downloaded the shortcut and everything and pin'd it to my bar. Now there's just a few changes I wanna make to the whole operation =P 1. The time, in the top left it shows "London"...
Media Center

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:15.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App