Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: MediaBrowser

View Poll Results: So Lets get some feed Back on Media Browser
It is the best video plug-in I'v ever tried! 268 75.49%
I like it but still use other plug-in's for videos. 28 7.89%
Tryed it but wasent happy and removed it. 30 8.45%
It doesnt have all the features I need. 33 9.30%
Just the right amount of features. 35 9.86%
It was to hard to use. 17 4.79%
It was so easy to use. 59 16.62%
Multiple Choice Poll. Voters: 355. You may not vote on this poll

24 Apr 2010   #971

7 Ultimate x64

Do you have MC running?

What version of MB you running? If it's to old the plugins will see that and not install.

My System SpecsSystem Spec
24 Apr 2010   #972

Windows 7 Ultimate

Thanks for the response Demon, yeah I got it figured out. I did not realize that a new version of MB was out. I installed pegasus, and the plugins installed fine. I still don't see the options for subtitles and movies like this. I tried the various themes, but no options for the "subtitle Povider"s or the "movies like this". I read a post that said all I had to do was press * to see the options for the movies like this, but no luck as yet. Any tips on how to get these two to work?
My System SpecsSystem Spec
24 Apr 2010   #973

7 Ultimate x64

That should be working. The * or Shift-8 will open the context menu.

Try Shift-8 and see if it opens. Could be your remote isn't registering the * when the * button is pressed.

As for the subtitle provider, that is a background plugin that does nothing more then search the net and find the srt file for your movies and downloads it to your folders.
My System SpecsSystem Spec

24 Apr 2010   #974

Windows 7 Ultimate

Yeah I tried the shift 8, still no joy. I removed the whole thing, hopefully reinstalling will work. Hey Demon, I noticed a lot of my IBN actors folder are empty, can I get a copy of your ibn folder? Thanks. What theme are you using now, and why?
My System SpecsSystem Spec
24 Apr 2010   #975

7 Ultimate x64

Their is a bunch of people currently working on gathering, sorting, cropping, and resizing actor images

The packs they release can be found here. People
They are also looking for more help if anyone is interested ImagesByName People Project. - Media Browser Community Tracker

I use the Simplicity theme. It's still in the bata stage but I really like the fell of it so I deal with it's shortcomings until it's fully complete.
My System SpecsSystem Spec
24 Apr 2010   #976

Windows 7 Ultimate

Man for some reason you always get back to me after I get stuff figured out, lol. But as always, I appreciate you for always jumping to help me out. I see you have a big project going on with the boxset stuff, great job. Looking I think know why my actors were not working, my dangum folders were empty, lol. It's the simplest things sometimes I forget to check.
Ok I give up, I still don't see the "movies like this" and I know the subtitle provider is not working either. I know for a fact that I have subtitle files (srt or sub) in my folders, yet MB shows them as not having subtitles.
My System SpecsSystem Spec
25 Apr 2010   #977

Windows 7 X64 Enterprise / Windows 2008 R2 Enterprise

For srt's to be recognized by the plugin, these need to have exactly the same name as the movie file and be in the same folder, for example:

u:\series3\bones\season5\Bones - S05E18 - The Predator in the Pool.avi
u:\series3\bones\season5\Bones - S05E18 - The Predator in the


u:\series3\bones\season5\Bones - S05E18 - The Predator in the Pool.avi
u:\series3\bones\season5\subs\Bones - S05E18 - The Predator in the Pool.avi


v:\series4\Castle\season2\Castle (2009) - S02E21 - Den of Thieves.avi

Though some players, like vlc, will use a subtitle file even if it doesn't have exactly the same name, the plugin doesn't.
My System SpecsSystem Spec
25 Apr 2010   #978

Windows 7 Ultimate

Thanks for the tip, but it is not that subtitles are not showing, it is the fact that MB says that there is no subs in the movie properties. In the two screenshots, one is with the harmony theme and one is with the diamond theme.

Attached Thumbnails
MediaBrowser-diamond-theme-no-sub.png   MediaBrowser-harmony-theme-no-sub.png  
My System SpecsSystem Spec
25 Apr 2010   #979

Windows 7

When MB asks to change network sharing settings can we do that manually instead? I don't know if I trust that. Is there anything else it messes with that is questionable?

Does it do a clean uninstall?

Does it try to anything malicious like tool-bars?
My System SpecsSystem Spec
25 Apr 2010   #980

Windows 7 Ultimate

MB does not try to install any toolbars or any kind of third party software like some other apps do. As for it doing a clean uninstall, the answer is not really. When it uninstalls, it leaves the folder in program data so that if you decide to reinstall, the settings and cache is still there with your metadata. If you want to truly uninstall it, after going thru the traditional program removal, reboot your pc, then once restarted, delete the media browser folder located in c:\programdata (this is a hidden folder by default), then go to c:\program files, and delete the media browser folder there as well. I use revo uninstaller in advanced mode to remove my apps that way it gets any left over folders and registry files as well. Hope this helps you.
My System SpecsSystem Spec


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
Everio mediabrowser
I've no idea where to post this, but if anyone uses this type of application, can you please tell me if you have any problems changing the Calender, it refuses to move to 2010, even with new pics put in. Its definitely not user friendly.:devil:
General Discussion
cant connect to Youtube from Everio Mediabrowser
I use Everio Mediabrowser to download my JVC videos. I can upload directly to You Tube on it but since I started using W7 (64 bit home) I get an error it cannot connect to Internet. It works fine on my other laptop that runs XP so I'm thinking it is a W7 issue not my software. I had this...
MediaBrowser Questions
OK guys I got mediabrowser setup pretty nicely I really like it so far, pretty cool =P i made an icon for it downloaded the shortcut and everything and pin'd it to my bar. Now there's just a few changes I wanna make to the whole operation =P 1. The time, in the top left it shows "London"...
Media Center

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:07.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App