Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: audio video out of sync

06 May 2009   #1

windows 7
 
 
audio video out of sync

Hi everybody. I've been having trouble with both media player and center having the audio and video out of sync. I just updated my video driver (nvidia 8.15.11.8171) and audio (realtek 6.0.1.5832). I'm still having this problem. Is it a codec issue? Can somebody help me out with this? Any advice would be appreciated. Thanks in advance.

My System SpecsSystem Spec
.

06 May 2009   #2

Windows 7 Ultimate 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by salbast View Post
Hi everybody. I've been having trouble with both media player and center having the audio and video out of sync. I just updated my video driver (nvidia 8.15.11.8171) and audio (realtek 6.0.1.5832). I'm still having this problem. Is it a codec issue? Can somebody help me out with this? Any advice would be appreciated. Thanks in advance.
You've loaded some codec pack? Well don't. Uninstall it 'cause you probably don't need it to start with. First tell me exactly what this video is -- container format, video stream and audio stream. You might just have a bad video.
My System SpecsSystem Spec
06 May 2009   #3

windows 7
 
 

Nope. No codec packs loaded. I was just wondering if there was a codec pack that I needed. These videos that I'm referring to had no problems in XP. I'm not sure how to check the things you're asking me for. I checked properties by of the file and that's nowhere to be found.
My System SpecsSystem Spec
.


07 May 2009   #4

windows 7
 
 

Im having the same issues, I thought by updating the drivers i had it fixed. However i noticed that the sound is a bit choppy and when in full screen the video and the sound dont sync up. Im playing mp3,avi,divx, and mp4. Whats weird is even in Itunes the sound is a bit choppy (sounds like a disk that has a scratch on it). Now for the screwed up part, playing videos streamed from online, it works fine. Could this be due to the fact that my computer just has very low specs? (768 mb ram/64mb video card)
Any help would be greatly apreciated.
My System SpecsSystem Spec
07 May 2009   #5

Window's 7 Ultimate 64bit
 
 

I have a problem like that also some days the live TV works perfectly others it is stuttering and the sound stops but if I move the buffer backwards it will be good for a while and then start the stuttering all over again, but recorded HD or regular TV shows play perfectly. I have had this issue with all build of Windows 7. Using the native drivers that are installed with 7. I have tried moving recorded media to different drives etc. My music play perfectly. Idea's anyone. I was going to try more memory I have 3 gig now or a different video card to see if that is what is causing this problem with Windows 7 and by the way this HVR1800 card worked perfectly with Vista.
My System SpecsSystem Spec
07 May 2009   #6

windows 7
 
 

Well it looks like this only happens to some of my avi files, but I know that it didn't happen in XP. I'll check it out again to make sure.
My System SpecsSystem Spec
23 Oct 2009   #7

windows 7 professional (64bit)
 
 

hey sandman, i'm having the same issues as you. i used to use my tv tuner (leadtek DTV2000H) on an xp os and it worked fine. however, i was using the software that came with the card, but there are no drivers currently supported by the manufacturer for windows 7. so i found a work around and set it up with windows media center. which to be honest works far better than the orginial software, but does not allow me to use the remote, as the IR sensor is connected directly into the card. but yeah ever since I installed windows 7, whether media center or not i donno, but the audio keeps falling out of sync.. and yeah all other video / audio playback work perfect through media center, or other software.. be good to not have to keep moving the buffer back. hope someone posts a solution...
My System SpecsSystem Spec
09 Nov 2009   #8

Windows 7 64bit
 
 

I'm running 7 64bit and I have constant trouble with video and audio syncing, regardless or what programs I use, what file is running, or what codecs I try. I never had this problem prior to the upgrade from Vista. It happens regardless of whether video is full-screen or not. And internet videos are fine. Help?
My System SpecsSystem Spec
12 Nov 2009   #9

Windows 7 Home Premium, 64bit
 
 

Similar issues here too. .avi file sync is off, even after a fresh reboot. I have no codecs installed either. 64-bit Windows 7 retail, Nvidia 8600GT, E6300. All drivers up to date too. I wonder if the onboard sound is the issue?
My System SpecsSystem Spec
12 Nov 2009   #10

 
Get the...

Get the manufacturer provided drivers for your sound and video and install...
My System SpecsSystem Spec
Reply

 audio video out of sync





Thread Tools



Similar help and support threads for2: audio video out of sync
Thread Forum
Video and audio not in sync. Sound & Audio
Video and audio does not sync from laptop to tv monitor Sound & Audio
Video & Audio Out Of Sync Music, Pictures & Video
video and audio out of sync Media Center
All video/audio out of sync Music, Pictures & Video
video audio out of sync Media Center
Video and Audio Slightly Out-of-sync Music, Pictures & Video

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:45 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33