Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Thumbnails for video files no longer showing in Windows explorer


17 Jul 2010   #1

Win 7 Home Premium x64
 
 
Thumbnails for video files no longer showing in Windows explorer

Somewhere along the line windows explorer stopped displaying thumbnails for video files in My Videos (see pic). I'm not sure what triggered the change but a few things I did recently include uninstalling Windows Media Center and rebuilt the WMP library.

A few things I tried to fix, all failed:
1. played around with the Tools/Folder Options/View settings in win explorer
2. Control panel/Performance Information and Tools/Adjust Visual Effects is set to "Adjust for best appearance"
3. Uninstalled/reinstalled WMP12 via control panel

The thumbs appear perfectly when viewed in WMP but not in explorer windows, any ideas? Thanks.



Attached Images
 
My System SpecsSystem Spec
.

17 Jul 2010   #2

Windows 7 Home Premium 32-bit, BackTrack 4, Ubuntu
 
 

Hi, pde709.

Give this a go. The second article is a problem similar to yours.
Thanks,
Harvey Meale
My System SpecsSystem Spec
17 Jul 2010   #3

Win 7 Home Premium x64
 
 

I'd tried the first option but got error "The module shmedia.dll failed to load..."

But the second option worked. Although I didn't attempt to uninstall any currently existing codecs (it appears I have 99 existing codecs installed and I have no idea what is what) I went ahead and installed K-Lite 64 bit 3.7.0, rebooted, and the thumbnails display perfectly now.

Thanks Harvey. Rep+1
My System SpecsSystem Spec
.


17 Jul 2010   #4

Windows 7 Home Premium 32-bit, BackTrack 4, Ubuntu
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by pde709 View Post
I'd tried the first option but got error "The module shmedia.dll failed to load..."

But the second option worked. Although I didn't attempt to uninstall any currently existing codecs (it appears I have 99 existing codecs installed and I have no idea what is what) I went ahead and installed K-Lite 64 bit 3.7.0, rebooted, and the thumbnails display perfectly now.

Thanks Harvey. Rep+1
Hi, pde709.

Great! I'm glad I could help.

Thanks,
Harvey Meale
My System SpecsSystem Spec
03 Feb 2011   #5

windows 7 Pro 64
 
 

Thank you Harvey. I had the same problem with the same icon and the second solution worked for me also
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Thumbnails for video files no longer showing in Windows explorer




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Thumbnails for video files no longer showing in Windows explorer
Thread Forum
Windows Explorer stops showing files or no file thumbnails Performance & Maintenance
Video thumbnails : Showing something else than first frame... Music, Pictures & Video
Solved Explorer only showing thumbnails for mvk files [Divx Plus]? Music, Pictures & Video
Video and Music thumbnails not showing..... Music, Pictures & Video
Solved .mts (AVCHD) video files not showing preview thumbnails Music, Pictures & Video
Video thumbnails not showing!? General Discussion
Video File Thumbnails Not Showing! Media Center

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:53 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33