Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Outlook 2007 Not Responding, BSOD


22 Nov 2012   #1

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Outlook 2007 Not Responding, BSOD

Hey guys

I have a problem with Outlook 2007 not responding and then after a while BSOD and restarting. I've got the dump file uploaded here:

http://dl.dropbox.com/u/46051015/112212-14071-01.dmp

Windows 7 Home Basic, it seems to only do it when connected to the internet, seeing as it's also fine in Safe Mode, it does connect to and Exchange Server. Also the computer had a virus/malware, which has been removed, I've also ran a Disk Check on startup everything is fine. I'm thinking something might have been damaged?

Software used to remove virus/malware:
Avast
Malware Bytes

I appreciate any help/advice you can give.
Regards


My System SpecsSystem Spec
.

22 Nov 2012   #2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium 64Bit
 
 

Welcome to SevenForums.

It looks like Avast! antivirus is creating the problems itself.

Code:
*******************************************************************************
*                                                                             *
*                        Bugcheck Analysis                                    *
*                                                                             *
*******************************************************************************

Use !analyze -v to get detailed debugging information.

BugCheck 1000008E, {c0000005, 88db3d2b, aba27600, 0}

*** WARNING: Unable to verify timestamp for aswSnx.SYS
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for aswSnx.SYS
*** WARNING: Unable to verify timestamp for aswSP.SYS
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for aswSP.SYS
Probably caused by : aswSnx.SYS ( aswSnx+22d93 )

Followup: MachineOwner
---------

0: kd> !analyze -v
*******************************************************************************
*                                                                             *
*                        Bugcheck Analysis                                    *
*                                                                             *
*******************************************************************************

KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M (1000008e)
This is a very common bugcheck.  Usually the exception address pinpoints
the driver/function that caused the problem.  Always note this address
as well as the link date of the driver/image that contains this address.
Some common problems are exception code 0x80000003.  This means a hard
coded breakpoint or assertion was hit, but this system was booted
/NODEBUG.  This is not supposed to happen as developers should never have
hardcoded breakpoints in retail code, but ...
If this happens, make sure a debugger gets connected, and the
system is booted /DEBUG.  This will let us see why this breakpoint is
happening.
Arguments:
Arg1: c0000005, The exception code that was not handled
Arg2: 88db3d2b, The address that the exception occurred at
Arg3: aba27600, Trap Frame
Arg4: 00000000

Debugging Details:
------------------


EXCEPTION_CODE: (NTSTATUS) 0xc0000005 - The instruction at 0x%08lx referenced memory at 0x%08lx. The memory could not be %s.

FAULTING_IP: 
fltmgr!FltpProcessOperationStatusCallbacks+25
88db3d2b ff7718          push    dword ptr [edi+18h]

TRAP_FRAME:  aba27600 -- (.trap 0xffffffffaba27600)
ErrCode = 00000000
eax=aba276e8 ebx=00000000 ecx=00000000 edx=00000012 esi=c00000b5 edi=00000000
eip=88db3d2b esp=aba27674 ebp=aba2769c iopl=0         nv up ei ng nz na po nc
cs=0008  ss=0010  ds=0023  es=0023  fs=0030  gs=0000             efl=00010282
fltmgr!FltpProcessOperationStatusCallbacks+0x25:
88db3d2b ff7718          push    dword ptr [edi+18h]  ds:0023:00000018=????????
Resetting default scope

CUSTOMER_CRASH_COUNT:  1

DEFAULT_BUCKET_ID:  WIN7_DRIVER_FAULT

BUGCHECK_STR:  0x8E

PROCESS_NAME:  AvastSvc.exe

CURRENT_IRQL:  0

LAST_CONTROL_TRANSFER:  from 88db8220 to 88db3d2b

STACK_TEXT:  
aba2769c 88db8220 aba276e8 00000000 8622da28 fltmgr!FltpProcessOperationStatusCallbacks+0x25
aba276c8 88db83cb aba276e8 00000000 00000000 fltmgr!FltpLegacyProcessingAfterPreCallbacksCompleted+0x2be
aba27700 8368bc29 8622da28 85540b10 85540b10 fltmgr!FltpDispatch+0xc5
aba27718 8371a126 adb35038 84bb4a44 00000fff nt!IofCallDriver+0x63
aba27734 838db24d adb35038 adab8d48 aba27850 nt!IoPageRead+0x1f5
aba2788c 8387ad47 adb35038 00000000 00000002 nt!MiCreateImageFileMap+0x11e
aba279c0 8387a1db aba27a14 0000000f 00000000 nt!MmCreateSection+0x62f
aba27a34 8e25ad93 0c25d2e8 0000000f 00000000 nt!NtCreateSection+0x16e
WARNING: Stack unwind information not available. Following frames may be wrong.
aba27cb4 8e25b068 00000013 0c25d2e8 0000000f aswSnx+0x22d93
aba27ce0 8ee2fda8 0c25d2e8 0000000f 00000000 aswSnx+0x23068
aba27d10 836928fa 0c25d2e8 0000000f 00000000 aswSP+0x25da8
aba27d10 77907094 0c25d2e8 0000000f 00000000 nt!KiFastCallEntry+0x12a
0c25d2fc 00000000 00000000 00000000 00000000 0x77907094


STACK_COMMAND:  kb

FOLLOWUP_IP: 
aswSnx+22d93
8e25ad93 ??              ???

SYMBOL_STACK_INDEX:  8

SYMBOL_NAME:  aswSnx+22d93

FOLLOWUP_NAME:  MachineOwner

MODULE_NAME: aswSnx

IMAGE_NAME:  aswSnx.SYS

DEBUG_FLR_IMAGE_TIMESTAMP:  5090582a

FAILURE_BUCKET_ID:  0x8E_aswSnx+22d93

BUCKET_ID:  0x8E_aswSnx+22d93

Followup: MachineOwner
---------
Uninstall Avast! and replace with Microsoft security essentials (To Test)
Run Disk Check on your hard disk for file system errors and bad sectors on it:Let us know if the stability returns.
My System SpecsSystem Spec
22 Nov 2012   #3

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Thanks for the welcome.

Did as you said, seems to be stable, will check over the next few days and see what happens. I think what happened, this is someone elses PC, they activated the 30 Day Pro Trial, after switching back to the Free Version, Avast uninstalls some components, therefor the person actually installed MSE, I told them to uninstall one, seeing as the PC started doing this, thinking that the 2 Anti-Virus Programs were creating problem. I'm running MSE now, can probably install Avast again, but think lets not mess with something that is working.

Thanks for the quick response, appreciate it. Will come and Mark as Solved in a few days if the problem doesn't come back. (Doubt it will)
My System SpecsSystem Spec
.


22 Nov 2012   #4

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium 64Bit
 
 

The free version of Avast! is good but some antiviruses aren't meant for some systems = problems. If and when that user installs it and it crashes again, MSE should be a permanent switch.

BTW yes, multiple antiviruses do create conflicts. Is it bad to run multiple antivirus programs?

Afraid of virus? Check Good and Free system security combination.,

A few good & small scanners

TDSSKiller: Anti-rootkit utility TDSSKiller, ESET online scanner: Free Online Virus Scanner | ESET and
Windows Defender Offline and they're free
My System SpecsSystem Spec
26 Nov 2012   #5

Windows 7 Ultimate x64
 
 

And it's back, worked fine Thursday when I tested it... She didn't connect it to the internet or checked her emails till today. Same thing, PC works fine until you open Outlook, Outlook hangs. Here are three dump files from today:

http://dl.dropbox.com/u/46051015/112612-15880-01.dmp
http://dl.dropbox.com/u/46051015/112612-17222-01.dmp
http://dl.dropbox.com/u/46051015/112612-19905-01.dmp

Any help would be appreciated, also what program do you use to read the dump files?

Regards
sF
My System SpecsSystem Spec
26 Nov 2012   #6

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium 64Bit
 
 

What antivirus is currently installed?

Update Realtek HD Audio Codec Driver from Driver Reference Table.

Code:
1: kd> lmvm RTKVHDA
start    end        module name
96800000 96a88c40   RTKVHDA  T (no symbols)           
    Loaded symbol image file: RTKVHDA.sys
    Image path: \SystemRoot\system32\drivers\RTKVHDA.sys
    Image name: RTKVHDA.sys
    Timestamp:        Mon Jul 20 17:15:20 2009 (4A6451C8)
    CheckSum:         002927A5
    ImageSize:        00288C40
    Translations:     0000.04b0 0000.04e4 0409.04b0 0409.04e4
Trusteer Ltd. Rapport Security software driver from Driver Reference Table
Code:
1: kd> lmvm RapportPG
start    end        module name
8ea53000 8ea79a80   RapportPG T (no symbols)           
    Loaded symbol image file: RapportPG.sys
    Image path: \??\C:\Program Files\Trusteer\Rapport\bin\RapportPG.sys
    Image name: RapportPG.sys
    Timestamp:        Sat Sep 22 19:31:42 2012 (505DBDBE)
    CheckSum:         00036513
    ImageSize:        00026A80
    Translations:     0000.04b0 0000.04e4 0409.04b0 0409.04e4
See if enabling/disabling USB Selective Suspense improves the situation:Run disk check again.

BTW, Please upload the msinfo32.nfo file. To get this: Start Menu -> Type msinfo32 into the Search programs and files box -> When it opens, go to File, Save -> Save as msinfo32.nfo and save in a place you will remember -> Let it finish the process of gathering and saving the system info -> Right click the .nfo file, click send to compressed (zipped) folder -> Upload the .zip file here.
My System SpecsSystem Spec
26 Nov 2012   #7

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Only Microsoft Security Essentials is running.

Here is the .nfo file:
http://dl.dropbox.com/u/46051015/msinfo32.zip

I'll upgrade the drivers so long, disabled USB selective Suspense. Then do a Disk Check
My System SpecsSystem Spec
26 Nov 2012   #8

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium 64Bit
 
 

Thanks.

Do one more thing, that is Free up the start-up. Nothing except the antivirus is usually needed.
My System SpecsSystem Spec
26 Nov 2012   #9

Windows 7 Ultimate x64
 
 

My System SpecsSystem Spec
26 Nov 2012   #10

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium 64Bit
 
 

Currently at work, will check them when I'm home.

If in case all that I suggest does not help resolve this issue, your friend may have to revert to factory settings/installation OR perform clean install of the OS on the netbook/laptop and see if these problems persist.

And if it is a hardware problem, I hope it's within warranty for replacement if needed.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Outlook 2007 Not Responding, BSOD




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:08 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33