Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Microsoft Word - table of contents strange behaviour

16 Feb 2015   #1
goshenBleeping

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 
Microsoft Word - table of contents strange behaviour

Platform: Windows 7 Home Premium 64 bit
Microsoft Word 2010 (Office Home & Student)

Perhaps someone can explain this Word 2010 behaviour that I have noticed for quite some time. I create a Word document with a table of contents then close the document. Several days later when I open the document, one or both of these two strange behaviours are noticed:

(1) When I try to scroll the document using the mouse wheel, nothing happens for anywhere from 2-8 seconds. After that period the document will scroll normally. Note that if I close and then re-open the document, this strange behaviour recurs.

(2) Ctrl-click on a table of contents entry should **immediately** jump to that entry in the document. However when I open the Word document for the first time there can be a delay of 2-8 seconds before Word will jump to that entry. After that period, additional Ctrl-clicks on table of contents entries will work properly by immediately jumping to the appropriate entry. Note that if I close and then re-open the document, this strange behaviour recurs.


My System SpecsSystem Spec
.
16 Feb 2015   #2
Ranger4

Windows 7 Home Premium 64 bit sp1
 
 

You could try repairing Office, to do that open Control Panel, select Programs & Features, then scroll down to Microsoft Office 2010, right click on it & select Repair, this will give you a couple of repair options.

Some people leave their computer on 24 hours a day, so if you do, try doing a reboot or shut down & a restart. This seems to clear some problems that can cause your problems.
My System SpecsSystem Spec
16 Feb 2015   #3
goshenBleeping

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

I followed your instructions but there is no "repair" option. When I right click on Microsoft Office 2010 the only option is "uninstall". Thoughts?????
My System SpecsSystem Spec
.

16 Feb 2015   #4
Ranger4

Windows 7 Home Premium 64 bit sp1
 
 

I did miss one point & that is when you right click on Office 2010 there should be 2 options, one being Uninstall & the other is Change, select Change & that should show you the repair options. Sorry for missing that.

If that option does not exist on your computer you could try reinstalling Office.
My System SpecsSystem Spec
26 Mar 2015   #5
BrainB

Windows 7 64bit
 
 

Hi goshenbleeping
I noticed the "slow startup" with large documents. It can be a bit frustrating but seems logical. It is often possible to see the page count increasing in the statusbar at the bottom. For some reason it is processing the document - perhaps updating the TOC. The only really annoying thing is when I scroll down to a page and it jumps back to page 1 when it is done.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Microsoft Word - table of contents strange behaviour




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Word 2003 to create a Table of Illustrations
I am writing a companion to a book I wrote several years ago. I am still using Word 2003 and I am wanting the formatting, etc. to match the old book. Unfortunately, I cannot remember how I did some of the pages i.e. List of Illustrations. See snip As I inserted pictures in the book I...
Microsoft Office
strange behaviour
Hello Since a few weeks i noticed a strange behaviour on my comp. My os is win7 Enterprise and every time i startup i have to logoff and login again to use my keyboard,however my mouse is working properly. Anyone a clu how to fix this besides making a new account?? Frans
General Discussion
Strange dllhost.exe behaviour
Recently dllhost.exe started showing on my processes and it eats up 50% of my CPU. I have kis2012 installed and it doesn't start up automatically. When I open up Computer it doesn't show me any drives although I waited some 2 hrs. I did install MalwareBytes and run a scan but it didn't show...
BSOD Help and Support
Adding ROWS to an existing table in Word 2007
Hi there I've googled but I can't seem to find the answer here I've got an EXISTING table in a document and need to add some more Rows (Word 2007). In Word 2003 it was easy - you just put the cursor into a cell in the table and pressed the TAB key -- extra row appeared. Even in the menu...
Microsoft Office
Strange RDP Behaviour
I am having difficulty with RDP and was hoping for some suggestions. I cannot login to RDP outside the network, only from inside the LAN. All addresses are port forwarded in the router. The machines that I am trying to connect to have Win 7 x64 Ultimate. Here is the scenario and what I have...
Network & Sharing
Strange TV Signal Behaviour
Hi there, I'm only new here, and I've been checking many threads to see if I can find a solution, but no luck so far. If anyone has any ideas, I appreciate it. I'll keep it short. I bought a TV tuner for my PC, a Leadtek DTV1000S and installed it and set it all up in Windows Vista. Worked no...
Media Center


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:47.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App