Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Sending command problem

05 Apr 2010   #1
dick2405

Windows 7
 
 
Sending command problem

Just got a new computer and installed Microsoft office. Whenever I try to open up a word document attached to an email, I get the message "There was a problem sending the command to the program" and file doesn't open. Tried reinstalling office, but no luck. Can anyone help?


My System SpecsSystem Spec
.

05 Apr 2010   #2
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by dick2405 View Post
Just got a new computer and installed Microsoft office. Whenever I try to open up a word document attached to an email, I get the message "There was a problem sending the command to the program" and file doesn't open. Tried reinstalling office, but no luck. Can anyone help?
You may just need to "associate" file type in control panel>default programs>


ken
My System SpecsSystem Spec
05 Apr 2010   #3
dick2405

Windows 7
 
 

sorry, you should assume i'm an idiot. what does that mean?
My System SpecsSystem Spec
.


05 Apr 2010   #4
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by dick2405 View Post
sorry, you should assume i'm an idiot. what does that mean?

Go here (see pic) and "associate" (mark) the *.doc with word.


Let me know if you need help.


ken
My System SpecsSystem Spec
05 Apr 2010   #5
dick2405

Windows 7
 
 

It seems to be any office attachment I try to open from my email. Any attachment i click on it says that command
My System SpecsSystem Spec
05 Apr 2010   #6
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by dick2405 View Post
It seems to be any office attachment I try to open from my email. Any attachment i click on it says that command
Ok what mail program? what are the extensions (*>doc, *.eml, *.???) of the items you are trying to open

Ken
My System SpecsSystem Spec
05 Apr 2010   #7
dick2405

Windows 7
 
 

Its webmail - lotus notes. And the files are just word or excelfiles. Thx
My System SpecsSystem Spec
05 Apr 2010   #8
Bill2

Windows 7 x64 pro/ Windows 7 x86 Pro/ XP SP3 x86
 
 

dick2405,

This used to be a problem with ZoneAlarm. I dont know whether the problem exists now or has been rectified. If you have ZA installed, try disabling it.
My System SpecsSystem Spec
05 Apr 2010   #9
dick2405

Windows 7
 
 

I don't think I have Zone Alarm. The attachments open OK from my hotmail account , it is just my lotus notes / webmail account they don't open from.
My System SpecsSystem Spec
05 Apr 2010   #10
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by dick2405 View Post
I don't think I have Zone Alarm. The attachments open OK from my hotmail account , it is just my lotus notes / webmail account they don't open from.
Tell us the name (extension) of the files.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Sending command problem




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
problem sending command
When I click on a desk shortcut to open a program, I get first the statement:" There was a problem sending the command to the program." Then the program opens anyhow. The computer runs windows 7 and firefox 3.51. How can I get rid of the unnecessary statement:" There was a problem sending the...
General Discussion
There was a problem sending the command to the program.
Most of my Windows Live Mail contains embedded links. When I click on those links, I expect the URL there to be transferred to Firefox. Instead, I get a cryptic message from Windows Live Mail, "There was a problem sending the command to the program." Is there some simple trick that fixes this?
Browsers & Mail
There was a problem sending the command to the program...
I am using Win7 Ultimate 64 bit. I can open ie8 in 64 bit but not in 32 bit, which is where I have most programs loaded. I keep getting the message "There was a problem sending the command to the program"..I have looked all through the forums and found similiar problems but nothing addressing...
Browsers & Mail
There was a problem sending the command to the program
How do I get rid of this. It happens everytime I use a shortcut from my mail boxes. I keep getting this message( There was a problem sending the command to the program.) I have to hit the link twice to get it to go threw. Im using windows7 Ultimate 64 bit OS . I dont have Excel,Microsoft outlook...
Browsers & Mail
Problem sending the command to the program
I have perused the web and not found a ready answer to this problem, although it has apparently been out there for several years. I am running Win 7 X64 and first had this problem using Firefox. Then I set IE as default browser, and it is now happening with IE. More and more programs are not...
Microsoft Office
There was a problem sending the command to
Hi, New to the forums here. Recently installed Windows 7 Ultimate (as an upgrade). The two main problems i'm having is 1. Whenever i go to hotmail. Hotmail just freezes and i can't do anything. 2. Because of the above problem i decided to instal Windows Live Mail on the laptop and...
General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:46.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App