Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Outlook 2010 Won't Send

25 Apr 2010   #1
tw33k

Windows 7 Ultimate (x64) SP1
 
 
Outlook 2010 Won't Send

Since upgrading, I can't send from my Work account. It just times out. The account is IMAP connected by SSL. No problems when I used 2007 and I just sent from my phone so I know the account is working. Settings haven't changed and are correct. I've tried disabling all add ins.
Any ideas?


My System SpecsSystem Spec
.
25 Apr 2010   #2
Bill2

Windows 7 x64 pro/ Windows 7 x86 Pro/ XP SP3 x86
 
 

Check if antivirus is interfering. Disable antivirus check of outgoing mail.
My System SpecsSystem Spec
25 Apr 2010   #3
tw33k

Windows 7 Ultimate (x64) SP1
 
 

It's definitely not my AV. It just won't connect to to port 443 (SSL). 2007 worked no problem. Problem only happened since upgrading today.
My System SpecsSystem Spec
.

25 Apr 2010   #4
Bill2

Windows 7 x64 pro/ Windows 7 x86 Pro/ XP SP3 x86
 
 

Try sending with SSL off.
My System SpecsSystem Spec
25 Apr 2010   #5
tw33k

Windows 7 Ultimate (x64) SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Bill2 View Post
Try sending with SSL off.
Won't work. It will only connect to the server using SSL.
My System SpecsSystem Spec
25 Apr 2010   #6
Bill2

Windows 7 x64 pro/ Windows 7 x86 Pro/ XP SP3 x86
 
 

Can you test connectivity to port 443? It may be blocked by a firewall or some network settings.
My System SpecsSystem Spec
25 Apr 2010   #7
tw33k

Windows 7 Ultimate (x64) SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Bill2 View Post
Can you test connectivity to port 443? It may be blocked by a firewall or some network settings.
It's not. Like I said, all was fine under 2007 and nothing has changed except I now use 2010. The firewall's not blocking anything, the account's working because I can send on my phone. The only change is 2010. I even deleted the account and started again. Same problem. Can receive but not send. It only happens on this account. Gmail and Hotmail accounts work.
My System SpecsSystem Spec
25 Apr 2010   #8
Bill2

Windows 7 x64 pro/ Windows 7 x86 Pro/ XP SP3 x86
 
 

Yes, but gmail and hotmail would be using different outgoing ports.
My System SpecsSystem Spec
25 Apr 2010   #9
Masan

Vista / Win 7 / OS X Leopard
 
 

Do you have an active VPN connection? This will interfere with your outgoing mail.
It would help if you post the full error you receive.
My System SpecsSystem Spec
25 Oct 2010   #10
BrandanL

windows 7 Ultimate 32-bit
 
 
Outlook 2010 won't send my email either

I have similar problem. I can recieve email, but not send. I get "421 Cannot Connect to SMT".
Everything was working perfectly until I upgraded to Office 2010 and outlook 2010 from outlook 2003. I was on the phone with my Verizon DSL ISP tech support for an hour attempting to fix it, verifying all settings were correct and trying different port numbers. I reloaded Office and Outlook 2010, moved some mail to a new .PST file, nothing works.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Outlook 2010 Won't Send




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
I want Outlook 2010 to only send mail
I have been looking everywhere and can't find a way to setup Outlook 2010 to only send emails and not receive any. I have a cloud RDS server and I'm running a program that uses Outlook to send emails, but the problem is that i don't have a lot of space on the server so I would like to stop outlook...
Microsoft Office
Outlook 2010 won't send - straight to outlook
When I'm at work outlook 2010 will send e-mails without any problems. When I go home after work and try to send an e-mail, they go straight to the outbox folder. They won't send until I'm back at work the following day. I don't understand. Any help will be appreciated. Thanks
Microsoft Office
2010 Outlook won't send
Outlook won't send emails. I get "sending reported error (ox8004010f): The operation failed. An object could not be found." I see other has had the same issue and solution to the problem.
Browsers & Mail
Outlook Connector (Outlook 2010) Won't send/receive
Hi, I've just started using Outlook 2010 instead of WLM 2010, because it is getting too slow and really bugging me. I'm able to send/receive mail from a web account (from a website I administrate), my Gmail and ONE windows live account, but my main email (the second windows live account) just...
Browsers & Mail
Outlook 2010 won't send emails
I've searched the forum and while i've seen similar issues going on none of the other troubleshoot techniques seem to do the trick for me. I linked out look to a domain email address I have and I am able to receive emails with no issue. When I send emails it actually shows "inbox(1)" then...
Microsoft Office
Outlook 2010 won't send
Hi I have Outlook 2010 on Win 7 32 bit. I keep getting the sending error in the attachment. I have spent an hour on the phone with my ISP checking and double checking settings and everything is as it should be. I have also tried disabling all add ins and this has not helped. Any suggestions?
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 16:10.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App