Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Office 07 issue with "Sending command to program"


18 May 2010   #1

Win 7 X64
 
 
Office 07 issue with "Sending command to program"

I have perused the web and not found a ready answer to this problem, although it has apparently been out there for several years. I am running Win 7 X64 and first had this problem using Firefox. Then I set IE as default browser, and it is now happening with IE. More and more programs are not opening, or links in Outlook that try to open something in IE ... I get the error message and a blank IE screen. In Firefox, I'd get the message and then the window would open ... irritating but better than no window opening at all. What is the fix? One source I pulled up mentioned changing a registry key, but didn't tell me how/where to find instructions. I am open to suggestions ... this is frustrating. Thanks.
Nancy


My System SpecsSystem Spec
.

18 May 2010   #2

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by nancyatn View Post
I have perused the web and not found a ready answer to this problem, although it has apparently been out there for several years. I am running Win 7 X64 and first had this problem using Firefox. Then I set IE as default browser, and it is now happening with IE. More and more programs are not opening, or links in Outlook that try to open something in IE ... I get the error message and a blank IE screen. In Firefox, I'd get the message and then the window would open ... irritating but better than no window opening at all. What is the fix? One source I pulled up mentioned changing a registry key, but didn't tell me how/where to find instructions. I am open to suggestions ... this is frustrating. Thanks.
Nancy

Nancy

In oder to fix we must diagnose why it isw happening. Can you go into event viewer by typing eventvwr in search

Go to the windows log>application tab.


Look for critical errors (they have red in the left hand column) that say app hang, app crash, or anything relating to the problem.

When you find them note the event ID and source codes and let us know what they are.

Let us know if you need help

Ken
My System SpecsSystem Spec
18 May 2010   #3

Win 7 X64
 
 
Attachment of event log

Here you go, thanks!
Nancy


Attached Thumbnails
Office 07 issue with "Sending command to program"-capture.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.


20 May 2010   #4

Win 7 X64
 
 
Did you learn anything from the event log?

Still hoping someone can help me fix this. In my research online, I learned it has something to do with opening the program the link needs, and it is true that it doesn't happen if the program is already open, such as my browser. One article mentioned changing registry keys (deleting something) but didn't give specifics. Please advise. Thanks.
Nancy
My System SpecsSystem Spec
20 May 2010   #5

Win 7 Ultimate x64 desktop, Win 8.1.1 x64 laptop, Win 7 Home x64 netbook, Win 8.1.1 x64 tablet
 
 

Nancy, you need to expand the errors (double-click on them) in the application log and post the details of those errors. We can see that you encountered errors but without the details, we can't tell what errors you are getting.
My System SpecsSystem Spec
20 May 2010   #6

Win 7 X64
 
 
OK Got it now, here are 4 events

Sorry, didn't get the big picture, here are 4 errors, let me know what else you need. Thanks!
Nancy


Attached Thumbnails
Office 07 issue with "Sending command to program"-capture4.jpg   Office 07 issue with "Sending command to program"-capture1.jpg   Office 07 issue with "Sending command to program"-capture2.jpg   Office 07 issue with "Sending command to program"-capture3.jpg  
My System SpecsSystem Spec
21 May 2010   #7

Win 7 X64
 
 
Anybody glean anything from what I posted?

Still trying to resolve this, thanks!
Nancy
My System SpecsSystem Spec
23 May 2010   #8

Win 7 X64
 
 
Hello, still hoping someone can interpret these error messages

Strollin, are you there?
My System SpecsSystem Spec
24 May 2010   #9

Win 7 Ultimate x64 desktop, Win 8.1.1 x64 laptop, Win 7 Home x64 netbook, Win 8.1.1 x64 tablet
 
 

Three of the four errors you show reference problems with Adobe so the first thing I would do is try uninstalling Adobe and reinstalling the latest version.
My System SpecsSystem Spec
24 May 2010   #10

Win 7 X64
 
 
Adobe

Lovely, it is Adobe Acrobat 9 Pro I have on this machine. Do I have to uninstall ALL of it, or just the Reader?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Office 07 issue with "Sending command to program"




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:45 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33