Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows Media Player problem

27 Aug 2010   #1

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Windows Media Player problem

Hallo out there,

I've got a problem with media player at the moment, it refuses to delete video thumbnails, but if I delete it from the library and the computer the file is deleted but the thumbnail remanes... Really need some help with this one.

My System SpecsSystem Spec
.

27 Aug 2010   #2

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

You're going to want to clear your thumbnail cache. To do this, just right-click on your system drive (in "My Computer") and go to Properties, then perform a Disk Cleanup. Ensure Thumbnails is checked and click OK and it should refresh your thumbnail cache once the process completes. If this doesn't work, let us know.
My System SpecsSystem Spec
27 Aug 2010   #3

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Nope... Didn't help at all
My System SpecsSystem Spec
.


27 Aug 2010   #4

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Try in that case rebuilding your icon cache as noted in this tutorial: Icon Cache - Rebuild.
Let us know whether or not that works for you. If not, what format are these videos? Additionally, if this started happening recently, have you tried a System Restore to see if that alleviates the issue?
My System SpecsSystem Spec
27 Aug 2010   #5

Windows 7 Ultimate x64
 
 

That didn't work either,, Is there any other options other than system restore now?
My System SpecsSystem Spec
29 Aug 2010   #6

Windows 7 Home Premium x64
 
 

This is a common bug which happens when one deletes a file before deleting it from the WMP's library.

The best option for you is to try and rebuild the whole WMP library:

1. Shutdown WMP
2. Stop the media sharing service. Go to Start-> type "Services" into search and click "Services". Right-click on the “Windows Media Player Network Sharing Service” and select Stop.
3. Navigate to “X:\Users\(your username)\AppData\Local\Microsoft\Media Player" (X is your Windows partition). Now delete the files named CurrentDatabase_***.wmdb and LocalMLS_*.wmdb.
4. Start the media sharing service.
5. Now start Windows Media Player and build up your library again.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows Media Player problem




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Windows Media Player problem
Thread Forum
Windows Media Player 12 Problem Music, Pictures & Video
Windows Media Player problem Browsers & Mail
windows media player problem Media Center
Windows Media Player Problem Music, Pictures & Video
Windows Media Player Problem - Sound/skipping problem. Music, Pictures & Video
Windows Media Player 12 Problem Media Center
Windows Media Player ID3 tag problem Music, Pictures & Video

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:29 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33