Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: "Play All" link does not work

29 Sep 2010   #1

Windows 7 Professional x86
"Play All" link does not work

Hi again,

this is my second thread here


The "play all" link at the top of the Windows Explorer does not do anything.

I would find this very useful instead of highlighting all music files and press "play in WMP"

How to make this work as intended?

Thanks again.

Attached Thumbnails
"Play All" link does not work-2010-09-29_152759.jpg  
My System SpecsSystem Spec
29 Sep 2010   #2

Windows 7 Home Premium x64

Your files are associated with foobar, therefore the default "play all action" would be to load all the files in foobar, not WMP. The feature works fine, but if you want to use WMP to play music, you need to select it as the default media player for music, and since you already have foobar installed, what's the point?
My System SpecsSystem Spec
29 Sep 2010   #3

Windows 7 Professional x86

my mistake, yeah foobar is my default for audio only.

Does "Play all" only work with WMP?
My System SpecsSystem Spec

29 Sep 2010   #4

Windows 7 Home Premium x64

It should work with foobar as well IF you used "Normal install" instead of "Portable"... As I read in the setup, "Portable install" mode doesn't allow file associations...

If you do have a portable install you can reinstall it in normal mode, then take ownership of the Program Files folder so you can install skins (if you use any).
My System SpecsSystem Spec
29 Sep 2010   #5

Windows 7 Home Premium (64 bit)

I just tested it with a Blur album with Foobar2000 and yes it does work, loads up pretty quick too.
My System SpecsSystem Spec
29 Sep 2010   #6

Windows 7 Home Premium x64

Off topic a bit, but loading depends on if and what type of skin is installed, as well as additional components like scrobbling option for the latest foobar version. With the loading of foobar depended on my internet speed, so whenever I was downloading something and opening foobar at the same time, the player would take as much as 30 seconds to respond (clicking around would just crash it xD), other times it wouldn't load album art. So I disabled that and now it loads just fine. Who needs anyway, I grew bored of it xD
My System SpecsSystem Spec
29 Sep 2010   #7

Windows 10 Pro x64

Bit off topic too, but Happy Birthday Gornot!!!!!
My System SpecsSystem Spec
29 Sep 2010   #8

Windows 7 Home Premium x64

Hehe, thanks
My System SpecsSystem Spec

 "Play All" link does not work

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
Sound Won't Work "Error failed to play test tone"
Hi. I have had some problems recently with my PC, and the latest is that my sound doesn't work. I have Realtek HD Audio. I can still see my speakers under the Sound list in Control Panel, and they say they work. All of my drivers are up to date and say they work. I have tried many things,...
Sound & Audio
Folder for "Videos" library won't work on same drive as "Recorded TV"
Interesting discovery. W7 Pro x64. I was copying content from my desktop PC to my laptop in anticipation of an upcoming weekend trip. The content consists of both (a) entire recent copy-freely WTV recordings, and (b) MPEG videos (actually previously edited from copy-freely WTV recordings using...
Media Center vs. WLM when "send link as" or "send page as" is clicked
I have a W7 32bit laptop and I do not have MS Office installed. I have been using Hotmail until a couple weeks ago when I was "converted" to email - which I like OK. When I'm using a browser - IE9 in this case - and when I click on "send link as" or "send page as", it launches Windows...
Browsers & Mail
Explorer bar "Downloads" link under favourites does not work
Hi One of our users on Windows 7 64-bit came to us recently with an issue trying to load their desktop from the "Desktop" link in the explorer bar under favourites. The link loaded and empty folder and the search bar started to progress across the top (green bar). It didn't load. Upon browsing to...
General Discussion
Can't Uninstall software from "Uninstall a program", link won't work
Firstly, sorry for any possible interruption I have the following problems and they seem to insist despite many of the solutions I've tried: It must be something wrong with Control Panel / Programs / Programs and Features: * Uninstall a program * Turn windows features on or off * View...
Add "play all" for my music and "slideshow" to images context menu?
excuse me sir. i need to add "play all" for my music and "slideshow" for my images to my context menu bcoz i recently removed my explorer tool "Folder band"
Music, Pictures & Video

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:24.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App