Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: weird library problem

06 Oct 2010   #1
enas64

windows 7 64
 
 
weird library problem

Hi..
I recently noticed that when I try to open a music or a video file from any of the libraries folders, WMP just opens up and doesn't play anything.. with the play button non-clickable.
BUT, if I went to those directories manually from my computer (not through the libraries) the files open up and play with no problems!...
also If I tried opening the files via the libraries but with another program than WMP it works fine...

I tried, deleting and restoring the libraries and no dice..

also, in any save-as dialog, clicking on any of the libraries on the left navigation, appears empty on the right..

how can I fix those issues..?


My System SpecsSystem Spec
.

06 Oct 2010   #2
Gornot

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by enas64 View Post
I tried, deleting and restoring the libraries and no dice..
Hi,
How exactly did you do this?

Check this easy tutorial and try this approach if you haven't used it yet.
My System SpecsSystem Spec
07 Oct 2010   #3
enas64

windows 7 64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Gornot View Post
Quote   Quote: Originally Posted by enas64 View Post
I tried, deleting and restoring the libraries and no dice..
Hi,
How exactly did you do this?

Check this easy tutorial and try this approach if you haven't used it yet.
thanks for your reply..
I really don't have a problem with playing any media files from WMP12 library itself (from inside WMP)
in fact, double clicking any music track inside WMP plays fine..

the problem is if I opened libraries in windows explorer, and then navigate to music library or any other library containing audio or video files and double clicking them, opens up WMP and just nothing happenes...

BUT If I navigate to those files from My Computer through the real directories, and double clicking them, they open WMP and plays fine..

you get me?
it seams that WMP does not play any file if I navigated to it through libraries.

and I feel that this issue is connected to my other problem, which is; in save as or open windows, when I choose the libraries, they appear empty.
so I think there is something wrong with libraries itself...
My System SpecsSystem Spec
.


07 Oct 2010   #4
Gornot

Windows 7 Home Premium x64
 
 

True, thank you for clarifying.
Unfortunately, I personally have no idea what's causing the problem. Perhaps it's better to wait for another member to reply 'cause I wouldn't want to just poke around the dark.
My System SpecsSystem Spec
07 Oct 2010   #5
enas64

windows 7 64
 
 

ah, thanks you are right...
hope someone have some insights, cause this problem is very frustrating.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 weird library problem




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Pictures Library arrange by month looks weird
I used a software and extended my disk C the other day and apparently some settings are set back to default or somehow changed. It's been so long since my computer had any problems so I can't remember how to customize everything anymore... So I use to have the pictures library to be arranged by...
General Discussion
library problem
Hello. I am having a problem opening file locations of specific programs. When I right click on the program and click "open file location" it minimizes to the taskbar and will not open or maximize. I can only "un pin or close window. I have read the help file concerning removing a file from the...
General Discussion
Weird Picture Library folder after Gimp 2.6 Install
Not sure if this issue is Gimp related or not, I just noticed it a few days after installing Gimp 2.6. Their is a weird folder named "WINDOWSTEMPDIR_FONTCONFIG_CACHE" in my Pictures Library. After searching I haven't been able to determine what this folder is for or why it was created. Is it OK...
General Discussion
Weird problem with tripple library folders
Hello all, I'm experiencing a strange problem with tripple library folders. When I first installed windows I deleted all default library folders and created custom ones, all was fine. Some point later I decided to create a new library named "Music" (the same as one of the defaults). That's when...
General Discussion
Weird reference/link created after drag/move into My Library
While moving photos around within folders accessed via My Library, windows 7 seems to be creating linked duplicate copies of the photos: the original file that should have been moved is left behind but mysteriously links to the new location. Deleting one deletes both. Refreshing the folder view...
General Discussion
Problem with Library's
I don't know what is going on but for some reason I can't access my library's. or create a new Library. It was working fine till I tried using Xbox with my MCE and now when I try to access my library's nothing is there and when I click on New Library I get the Message in the picture below. I tried...
General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:39.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App