Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Problem with video playback

29 Oct 2010   #11

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Also what is your actual internet download speed? You can test with Speed test here:
Speedtest.net - The Global Broadband Speed Test

My System SpecsSystem Spec
.

30 Oct 2010   #12

Windows 7 home premium X64
 
 

How would I identify these, as I'm not sure about this.
My System SpecsSystem Spec
31 Oct 2010   #13

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Just open the site, click where it says Begin Test and wait for it to finish completely. You will then see a result like this:

Name:  Capture67.PNG
Views: 3
Size:  62.7 KB

Post it here by using the Copy Forum Link button!


My System SpecsSystem Spec
.


31 Oct 2010   #14

Windows 7 home premium X64
 
 



Here is the speed test
My System SpecsSystem Spec
01 Nov 2010   #15

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ukkev View Post


Here is the speed test
That shows the answer to the problem IMHO. Your download speed is a bit slow. When you go to You Tube there is a little box to the bottom left of the screen that gives you a choice of pixel size of the video. Try choosing the lowest size usually 380px. Then hit the pause button straight away and let the video download completely before hitting the play button. The problem you have is your system is trying to play th video at a faster speed that it can download hence the glitches you get. I'm guessing you are out in the sticks somewhere in the UK and a long way from your exchange hence the low speed. Either that or you are on a low tariff like Sky has (that is free in certain areas)
My System SpecsSystem Spec
01 Nov 2010   #16

Windows 7 home premium X64
 
 

I'm sorry but that is not the issue - other computers in the house using vista and on the same internet connection have no problems playing youtube. Anyway the problem is not only with youtube it is with all embedded vidoes when it starts - large or small - plus it doesn't explain why sound players like windows media player and itunes stop producing sound until the computer is restarted.

Though thanks for trying
My System SpecsSystem Spec
01 Nov 2010   #17

XP / Win7 x64 Pro
 
 

According to your spec's you have a core i7 and ATI 4550, correct? That should have no problems with streaming video, obviously. Furthermore, if other computers in the house can utilize the same connection and stream videos without problem, then your connection is not the culprit (at least not in this case).

What version of Flash and ATI drivers are you using in which version browser, and do you have any third party codec packs installed?
My System SpecsSystem Spec
02 Nov 2010   #18

Windows 7 home premium X64
 
 

Yes, those specs are correct.
Adobe flash player 10.0.32.18
Java 6 update 22
ATI 3.0.769.0

But I don't know how to check for codec packs.
My System SpecsSystem Spec
02 Nov 2010   #19

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ukkev View Post
I'm sorry but that is not the issue - other computers in the house using vista and on the same internet connection have no problems playing youtube. Anyway the problem is not only with youtube it is with all embedded vidoes when it starts - large or small - plus it doesn't explain why sound players like windows media player and itunes stop producing sound until the computer is restarted.

Though thanks for trying
Would have saved some time if we had known this in the first place!
My System SpecsSystem Spec
02 Nov 2010   #20

Windows 7 home premium X64
 
 

Apologies for that

K
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Problem with video playback




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Problem with video playback
Thread Forum
Annoying video playback problem Music, Pictures & Video
Playback video/straming problem?? Music, Pictures & Video
Windows 7 Video Playback Problem Music, Pictures & Video
Win 7 SP1 video playback problem BSOD Help and Support
Problem with video playback Music, Pictures & Video
Problem with video playback Music, Pictures & Video
video playback / driver problem Graphic Cards

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:15 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33