Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: 7229 slow to show folder contents with avi files


13 Jun 2009   #1

 
7229 slow to show folder contents with avi files

Strange problem here, first time I have observed this in any Windows 7 build: when I click on a folder with movies in it, it takes about 1+ seconds to show the contents.

Anyone else experienced this same problem with build 7229? Not something I experienced with previous builds...

My System SpecsSystem Spec
.

13 Jun 2009   #2

Windows 7 (x64)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Lucifer View Post
Strange problem here, first time I have observed this in any Windows 7 build: when I click on a folder with movies in it, it takes about 1+ seconds to show the contents.

Anyone else experienced this same problem with build 7229? Not something I experienced with previous builds...

I get a similar thing But not on my main C:\ only on my other 3 500gb drives sometimes the response time is slow, But thats normal (I Think) as for the main C:\ everything is pretty much instant but I'm only judging this as I haven't really put anything in them besides a couple of Tv shows and a bit of music so far.
My System SpecsSystem Spec
13 Jun 2009   #3

Windows 7 Home Premium x64
 
 

This is going to be affected by the codecs you're using - or not using. Avoid, at all costs, anything called a 'codec pack'. For x64 users, there's a xVid x64 binary that works wonders. Or, you can use the decoder from DivX.com

Obviously, rendering times will be dependent on your drive(s), CPU and the overall efficiency of your system.
My System SpecsSystem Spec
.


13 Jun 2009   #4

 

It's not normal, at least not for me as I had instantaneous response on 7139, 7100 and all previous builds before these. There is some bug, at least for me, that is causing this very bad lag; which I believe is due to the windows search.

Luckily I have build 7100 installed on a different drive, so I will check that one to rule out this being related to anything else that has happened subsequently. Will report back soon...
My System SpecsSystem Spec
13 Jun 2009   #5

Windows 7 Build 7600|16384- 64bit
 
 

Well if you just installed the OS, then your indexer and superfetch have to do the work they did on the other systems. Just give it a day to index your computer, even though I hate system restore, search, and indexer.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 7229 slow to show folder contents with avi files




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:02 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33