Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Bitmap image-help

11 Jan 2011   #1
Sallydally

Retired
 
 
Bitmap image-help

I usally had no problem downloading PSP Tubes ,for Corel creation ,but latly I can only do it in Bitmap,on my comp. and it only shows a black backgound?when I right click save as that ,bitmap, gives me the only choice.I need JPEG or GIF.Thank You.


My System SpecsSystem Spec
.
11 Jan 2011   #2
Irene

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

I don't use PSP, but according to the following guide -taken from - How to install PSP tubes. - you need to LEFT-Click not Right-Click.

Quote:
How to install PSP Picture Tubes

First, you need to download the zip file in which the tube is in by left-clicking on the image and choose Save to Disk. Then choose a place where you want the file at on your hard drive. Now unzip the tube into the same place.

Open the tube in Paint Shop Pro.


Next, go to File, Export, and click on Picture Tube. Name the tube in the box provided and press OK. That's it!

My System SpecsSystem Spec
11 Jan 2011   #3
mitchell65

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Hi Sallydally
I don't use these but I have just gone on to two sites and amongst the free downloads they all are in jpeg format. If you save as BMP then it is very easy to save as a jpeg within your image editing software. You don't say which Corel product you use but they will all do that. Actually a BMP is a better format than Jpeg in a way as it is uncompressed whereas all jpegs are compressed to a greater or lesser degree. Tiff is also uncompressed. The more compressed a file the smaller it is but you do gradually loose quality. If you would post the link to the actual tube you are trying to download I will try it on my system for you! Give me the URL to the page and the name of the file!
My System SpecsSystem Spec
.

11 Jan 2011   #4
mitchell65

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Hi Irene
That's strange because i have been looking a few PSP Tube sites and you can just download the images by right clicking, choose "Save image as" and you open the usual window to nominate the older where you want to save the image. No mention of Zip files as far as i can see and as a jpeg, tiff or bitmap you can open them in any image editor. No need to have Paint Shop Pro. The freebie Picasa will open them OK
My System SpecsSystem Spec
11 Jan 2011   #5
Sallydally

Retired
 
 

Thank You to all here.I kind of have it solved.I tried now in slimbrowser and all tubes working just fine..I never had a problem before untill recently .so mayby somehow the setting is wrong in IE8???
yes Mitchell,that's what I alway's had done ---save as jpeg,ect but it only let me save as bitmap no other choice and the background was black and I could not use the tube.
My System SpecsSystem Spec
11 Jan 2011   #6
Irene

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by mitchell65 View Post
Hi Irene
That's strange because i have been looking a few PSP Tube sites and you can just download the images by right clicking, choose "Save image as" and you open the usual window to nominate the older where you want to save the image. No mention of Zip files as far as i can see and as a jpeg, tiff or bitmap you can open them in any image editor. No need to have Paint Shop Pro. The freebie Picasa will open them OK
Obviously something I can use a a personal project...

Due to permanently retire any time soon... maybe!
Need lots of things to think about and explore.
My System SpecsSystem Spec
12 Jan 2011   #7
mitchell65

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Sallydally View Post
Thank You to all here.I kind of have it solved.I tried now in slimbrowser and all tubes working just fine..I never had a problem before untill recently .so mayby somehow the setting is wrong in IE8???
yes Mitchell,that's what I alway's had done ---save as jpeg,ect but it only let me save as bitmap no other choice and the background was black and I could not use the tube.
I still think this is curable. Please send me the link that I requested and I will attempt to solve it for you!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Bitmap image-help




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
looking for bitmap generating software
i am looking for a software that can convert a image to a bitmap which i can draw on graphics display, i want to use it to display images and fonts. I tried a software called GLCD font creator but it generates very strange bitmap files , i still use it for manually creating fonts of small size...
Software
Vector vs Bitmap
I made this quite a while back but here's a quick guide to getting your head around the different image types out there. Its hard to explain graphics software without first establishing an understanding of the differences between the two major graphic types: bitmap and vector images. This is an...
Music, Pictures & Video
Need help recovering image to dissimilar hardware with True Image 2013
My new computer, arriving soon, will have Windows 7 Home Premium OS, same OS I have on my current (Old) computer. Using True Image 2013, I made image of the entire Old Computer hard drive (I switched to disk mode). I will recover that image to the New Computer, using Universal Restore, from an ...
Backup and Restore
winver.exe bitmap images.
I read somewhere that it's possible to change the bitmap image in winver.exe (the one that says Windows 7 Professional) using the registry and without modifying basebrd.dll. Now don't get me wrong, I have no problem with changing basebrd.dll, but a am a little bit curious as to how this could be...
Customization
CHKDSK discovered free space marked as allocated in the volume bitmap.
chkdisk on my new Windows 7 install returned the following: This is a brand new clean install of Windows that's barely been used. What could have caused this? I'm trying to troubleshoot problems with slow boots and general lack of responsiveness, and have reinstalled three times now...
Performance & Maintenance
failed updating BITMAP
how to fix this ? http://i1131.photobucket.com/albums/m541/fighter32/problem.jpg
Customization


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:46.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App