Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: certain videos do not play properly

01 Apr 2011   #1

win 7 home premium 64bit
 
 
certain videos do not play properly

I've been stumped by this video problem for too long and I would really appreciate it if someone here can figure it out.
(if this is not an appropriate forum for this problem, I would appreciate it if someone could point me to one that is. thanks in advance!)

The problem occurs when I am playing streaming videos from thedailyshow.com and colbertnation.com. The audio seems to come through properly. but the video is messed up. every half a second or so, it plays a few frames from a fraction of a second before. I wish I could explain this better but it basically ruins the video. the ads that play before the actual clips play just fine.

I have not been able to reproduce this problem on any desktop or laptop that I have been able to get my hands on.

here are my specs:
Lenovo Ideapad G550
4GB ram
pentium dual core T4200 @ 2GHz
windows 7 home premium 64 bit
display adapter: Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family
driver provider: Intel Corporation
driver date: 8/25/2010
driver version: 8.15.10.2202

I have this problem on all my installed browsers (firefox 4, chrome, IE9) - all of them are up-to-date.
Windows 7 is up-to-date. and so is Flash and all those other plugins.

youtube works fine... and so does playing pretty much any other video file. so, this has to be a software issue, right?

please let me know if I can provide any other info.

thanks!

My System SpecsSystem Spec
.

01 Apr 2011   #2

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

We can't get these two services here in the UK but you don't say what your internet connection speed is? Is it possible that the You Tube video are at 360px or lower and these two problem stations are in HD?
My System SpecsSystem Spec
01 Apr 2011   #3

win 7 home premium 64bit
 
 

I have cable internet (TimeWarner in Santa Monica, CA)
I am sure that the internet speed is not the issue here.
the problem does not show up on other machines on the same network.
it is not a buffering issue. youtube works fine with 380, 480, 720 and 1080p resolutions.
The problematic videos apparently uses adobe flash. i have adobe flash version 10.2.152.32 installed. the video does not have a specific 'HD' option.
from what i understand, the player/website automatically adjusts the stream speed based on the available bandwidth. here is what shows up when I just clicked the info icon on the player:
Current Available Bandwidth: 9.40 mbps
Current video stream: 450 kbps
max video stream : 825 kbps
frame rate: 29.97 fps

if it would be convenient, I would be up for a Windows Remote Assistance session. just contact me if you would like to try that. I am 'julvar' on skype.
My System SpecsSystem Spec
.


01 Apr 2011   #4

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

I don't think I could really help you even with Remote Assistance. I wonder if it would work anyway as the videos on two sites are restricted in the UK! Interesting point there, I wonder if it would work and if it would be legal!
The only possible help I can give you is to say that I have a later version of Flash Player viz: The following message from their website "You have version 10,2,154,25 installed". You might like to download and install that version to see if that helps. I can't think what else might be causing this problem!
My System SpecsSystem Spec
01 Apr 2011   #5

win 7 home premium 64bit
 
 

yeah, that is interesting point... although I do think you would be able to see the video playing in a remote assistance session (if there is a good internet connection between us)

I'm guessing you are using chrome? I have the latest version of flash for firefox (windows)

do you know of a forum that might be better suited for my problem?
My System SpecsSystem Spec
01 Apr 2011   #6

win 7 home premium 64bit
 
 

i'm sorry.. i meant, i just upgraded to 10.2.153.1 which is the latest version for firefox (windows)
and the problem still exists
My System SpecsSystem Spec
01 Apr 2011   #7

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

This might sound silly but have you tried another browser?

BTW I don't know of a better Forum at all let alone one for your particular problem. There are very few problems that don't get sorted here sooner or later!
My System SpecsSystem Spec
01 Apr 2011   #8

win 7 home premium 64bit
 
 

yes, i've tried IE9 and chrome (with the latest version of flash for chrome)
still have the same issue
My System SpecsSystem Spec
Reply

 certain videos do not play properly





Thread Tools



Similar help and support threads for2: certain videos do not play properly
Thread Forum
Cant play videos in HD Music, Pictures & Video
Videos on YouTube Not Playing Properly Browsers & Mail
Most videos will play... some will not. Music, Pictures & Video
Resolution not set properly, unable to play games Graphic Cards
VLC Media Player Won't Play Certain DVDs Properly! Software
Midis sometimes don't play properly Sound & Audio
Absolutely No Videos Will Play Music, Pictures & Video

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:42 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33