Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Have to disable some audio codecs to play video with sound


25 Aug 2011   #1

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 
Have to disable some audio codecs to play video with sound

I have a strange problem with my Windows 7 x64...
Don't know what happened but if I play some video formats with these audio codecs:

Audio
ID : 1
Format : MPEG Audio
Format version : Version 1
Format profile : Layer 3
Mode : Joint stereo
Mode extension : MS Stereo
Codec ID : 55
Codec ID/Hint : MP3
...

and

Audio
ID : 1
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format profile : LC
Codec ID : 40
...

I can't hear sound with WMP12 x86 (only WMP, other bare players using system codecs can!).
The strange thing is that if I disable those AAC + MP3 L3 codecs with the NirSoft's InstalledCodec tool I get sound back and working ALSO with WMP12!

[img]http://s1.**************/267p8fpj8/Immagine.jpg[/img]

How can it be? What's the logic: disabling those codecs I can play those formats with audio using WMP12, but enabling them I loose the sound?

Thanks for helping...


My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 Have to disable some audio codecs to play video with sound




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:09 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33