Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: VLC playback delay

26 Sep 2011   #1
Hikeman

Windows 7 SP1 Ultimate x64
 
 
VLC playback delay

Hey guys. I hope I am in a correct department Lately I started to have a problem with VLC player.
When I double click on any video file (ex. avi,mp4,mkv.....etc) it is opening the window of the program, but it is starting to play the actual video content after like 45 sec sometimes almost 1min, well needless to say that it is very discussing.
I tried to uninstall compleatly with Revo Uninstaller and install again (version 1.1.11), nothing! then I tried to instal one version lower, still the same!
I always had VLC working like charm.
Heardwear is not an issue!!!

Pleas help.
Thanks


My System SpecsSystem Spec
.
26 Sep 2011   #2
seekermeister

W7x64 Pro, SuSe 12.1/** W7 x64 Pro, XP MCE
 
 

A shot in the dark...exit your firewall and AV, and see if the delay still occurs.
My System SpecsSystem Spec
26 Sep 2011   #3
stacey1981

windows 7
 
 

How does it play in another player? KMPlayer etc?
My System SpecsSystem Spec
.

26 Sep 2011   #4
Roderunner

Win7 H.Prem. 32bit+SP1
 
 

Hikeman, I.ve tried all players and the best one is Download Media Player Classic Home Cinema, Free Video Player Download
My System SpecsSystem Spec
27 Sep 2011   #5
Hikeman

Windows 7 SP1 Ultimate x64
 
 

Hey guys. thanks for replying.
seekermeister! I've tried what you suggested, I disabled my antivirus protection totally and still no change. BTW I am using this antivirus softwear forever (ESS 4) as well as VLC and this was never a problem, this problem started to be just lately!
stacey1981! on the other players (Media Player Classic and WMP) which I've tried is still working perfect (as it was).
Roderunner! I know Media Player Classic Home Cinema is very good player, but as my main player I use VLC, so I would realiy like to solve this issue.
Thanks
My System SpecsSystem Spec
27 Sep 2011   #6
seekermeister

W7x64 Pro, SuSe 12.1/** W7 x64 Pro, XP MCE
 
 

You mentioned disabling the AV, but what about the firewall?

EDIT: Nevermind, I just realized that you are using a suite which includes both.
My System SpecsSystem Spec
28 Sep 2011   #7
Hikeman

Windows 7 SP1 Ultimate x64
 
 

Yes yes I disabled every protection on the suit.
Hey guys I've noticed another disgusting problem with VLC, like when I am dragging the SRT file for (for subtitles), video playback is stooping (it's sucking), but audio is playing ok. this is a new problem.
i uninstalled VLC again with Revo uninstaller, then i checked and delete every file and folder related to vlc. I install again, it's the same with playback delay and with video playback stopping when i am dragging the SRT subtitle.
Pleas HELP
My System SpecsSystem Spec
28 Sep 2011   #8
Hikeman

Windows 7 SP1 Ultimate x64
 
 

Hey guys, I was checking the VLC Preferences (Tools\Preferences), I changed the settings from "Simple" to "All" and under "Video" settings there is Subtitles/OSD, Text rendering module when I changed from Default to "Dummy font render function", VLC started to work ok again (now it's opening the video on time), but now i can not use subtitles anymore!
Guys what to do???
Help pleas !
Thanks
My System SpecsSystem Spec
04 Oct 2011   #9
serpentracer

windows 7 ultimate 64 bit
 
 

is it just one particular file that you're playing? I've had videos like that before. I guess it was how it was made or with. you get the idea.
My System SpecsSystem Spec
05 Oct 2011   #10
Hikeman

Windows 7 SP1 Ultimate x64
 
 

Hey serpentracer.
Thank you for responding. But no man, it is not about one specific video file, it is happening with every video file in my computer.
As I mentioned in my previous post that I set the text rendering on
"Dummy font render function" and now it is opening without any delay as it should, but now it will not display any subtitle, which is very bad, cuz I really need it. But the interesting thing is that it was working perfect before, without delays and also i could play any subtitle, i don't get it....
Thanks
My System SpecsSystem Spec
Reply

 VLC playback delay




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
10 Second delay before boot
So I am having this issue where my machine hangs at bootup. The machine is a Dell Latitude E5520 with a Samsung 830SSD. I am absolutely certain this has something to do with hardware. Here is the rundown of the problem. First when the machine is powered on, the Dell splashscreen appears. ...
Hardware & Devices
IE9 - 2sec startup delay; 0-2sec delay when opening tabs
I have tried to fix this but to no avail. This is a list of what I have tried (I probably forgot a few things): - run IE9 with no add-ons - run IE9 in 64bit mode - tried the above 2 in safe mode - deleted the registry keys corresponding to Spybot, even though it's not installed -...
Browsers & Mail
Any way to adjust MIDI playback volume? MIDI playback way to loud!
Hello. I am playing a game which uses midi files for background music. Unfortunately, the midi playback volume is ALWAYS maxed out, such that it drowns out voices. Is there a way to adjust the audio balance so that the midi volume is quieter than other sounds? I remember windows XP had a bunch of...
Sound & Audio
Digital Playback awesome Analog Playback sux
I just went from XP Media center to win 7 7100 Media center. My wintv HVR 950Q is working great, identifying all my channels. The digital and hd channels are coming in great, the analog channels look like crap and are very choppy. Typically when I try to watch an analog channel it takes a long...
Media Center
Mouse delay and OpenGL games delay. Help!
Hi there. Im running Windows 7 Professional x86 final on this machine: athlon x2 5.000+ 2x2gb ddr800 dual-channel memory ati radeon hd 4650 512mb 128bits 500g sata hd The os is updated and all the settings of the os are on default. The settings of videocard are in performance/balanced.
Gaming


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:13.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App