Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No sound, cannot open video or image files without error?


20 Jun 2012   #1

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 
No sound, cannot open video or image files without error?

Allow me to say that I am really terrible with computers and technical lingo, so forgive me if this a problem with an obvious fix that I can't see, but I'm very confused.

This started last night. I found that for some reason there is no sound coming from this computer, or at least google chrome/firefox. I read that this is a flash error but this isn't the only problem I'm experiencing.

Whenever I try to open a music or video file, no matter the extension, I get a "class not registered" error so I don't know if the sound problem is a browser thing or something else.
I've tried opening image files and get the same message.
I can no longer open Internet Explorer; no error message, it just doesn't open anymore.
I've tried downloading Microsoft Fix It but I get an error message when it runs.
Tried running Malwarebytes but I get multiple runtime errors 0 and 372 when I attempt to scan.
Whenever I try to shut down my laptop I get a csc.exe error and have to force close.
I've tried to perform a system restore but I get "system restore does not appear to be functioning correctly on this system", same thing happens in safe mode.
I've tried fixing the class registered error with the regsvr32 quartz.dll command but then I get an error message saying that the call to DIIRegisterServer failed with error code 0x80070005.
I've attempted to uninstall a few programs that I've been meaning to get rid of just as an experiment but nothing happens when I click "uninstall a program" in Control Panel.

So in short I am unable to do anything with my Toshiba Satellite C675 other than browse Google Chrome with no sound. I'm assuming I got a virus but I have no idea what to do now.
And I apologize for not being able to be more specific with the error names. I've tried uploading screeshots but nothing happens when I click "choose file", same with every other site I visit.

My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 No sound, cannot open video or image files without error?




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:23 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33