Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Annoying video playback problem


25 Feb 2013   #1

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Annoying video playback problem

For the past couple of days whenever I watch a streamed video after about 20 minutes of watching the picture starts to become stuttery/slightly choppy.

I Know that it is not a problem with buffering or anything to do with my internet and I have also cleaned all Temporary files too,

I have done a full clean with CCleaner and also have plenty of HDD Space and also have plenty of free RAM.

I have noticed that it seems to happen more often during films then when I am watching an episode of something although it does still happen with episodes from time to time.

The thing that I find strange is that if I reload the webpage with the stream and start from where I had got to before it got bad then it will play fine again.

I hope someone can help me with this problem as I have tried everything that I can think of and at best I only seem to be able to make the problem disappear for a day or so and then it returns.

If you need any further information to help me with this problem please let me know ASAP so we can start getting to the bottom of this problem.

My System SpecsSystem Spec
.

25 Feb 2013   #2

W7 Pro SP1 64bit
 
 

If you are talking about flash having trouble playing stuff...
...then try removing the check by hardware acceleration.

Right click inside the video:

Name:  flash-1.png
Views: 35
Size:  5.7 KB

Name:  flash-2.png
Views: 29
Size:  5.8 KB

Close that settings window.
Close the browser.
Restart the computer and test it out.


My System SpecsSystem Spec
27 Feb 2013   #3

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I have done this and it seems to have fixed it to a certain degree but now totally.

Most streams seem ok,,it's just a certain couple that seem to still have the problem.

Could you please explain why using hardware acceleration as I though this was an option that was supposed to be there to improve things like this.

Also, if you can think of anything else I could try to remedy this problem I would be most greatful.
My System SpecsSystem Spec
.


27 Feb 2013   #4

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Hardware acceleration is a good thing - but software has to work well with it.

See this example where Adobe (Flash) does not work well with something that Google/YouTube does in their compression: Disabling hardware accelerated video playback - YouTube Help
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Annoying video playback problem




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Annoying video playback problem
Thread Forum
Playback video/straming problem?? Music, Pictures & Video
Windows 7 Video Playback Problem Music, Pictures & Video
Win 7 SP1 video playback problem BSOD Help and Support
Problem with video playback Music, Pictures & Video
Problem with video playback Music, Pictures & Video
Problem with video playback Music, Pictures & Video
video playback / driver problem Graphic Cards

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:28 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33