Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Vid Thumbnails Not Showing Consistently Within File Same Type

03 May 2013   #1
jrothra

Windows 7 Home Premium x64
 
 
Vid Thumbnails Not Showing Consistently Within File Same Type

I know this problem has been posted before, but they don't seem the same as mine, and the solutions didn't work (or I'm hesitant -- see below).

As you can see with the attached screen shot, not all the thumbnails for the videos are showing. What's less clear is the types that do display. The ones that show are WMV files. However, some WMV thumbs don't show.

This was working about 2-3 weeks ago, wherein all the video thumbs would show, but no longer. I have not installed or uninstalled any software during that time nor updated any codecs (unless it came with a Windows update).

I've tried the folder options and unticking/ticking the show thumbnails option. That made no difference. I've tried clearing the thumbnail cache via Disk Cleanup in System Tools, then rebooted. No change.

I've read about 'false' WMV or false MPG files, but these videos all showed their thumbs 2-3 weeks ago. So if they are false now, they were false then, negating that as the problem.

I haven't installed any additional third party software as a 'solution' because I'm hesitant about trying this or that software in the hopes it works.

Any thoughts? I'm baffled.




Attached Thumbnails
-vidthumbs-ss.png  
My System SpecsSystem Spec
.
03 May 2013   #2
Dinesh

Windows® 8 Pro (64-bit)
 
 

My System SpecsSystem Spec
03 May 2013   #3
jrothra

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Dinesh,

That would be good advice if I hadn't already tried it (per my OP, paragraph 4):
Quote   Quote: Originally Posted by jrothra View Post
I've tried clearing the thumbnail cache via Disk Cleanup in System Tools, then rebooted. No change.
My System SpecsSystem Spec
.

03 May 2013   #4
Dinesh

Windows® 8 Pro (64-bit)
 
 

Hi there, sorry didn't notice that.

Can you try the 2 options in this tutorial: Thumbnail Cache - Prevent Windows from Deleting
My System SpecsSystem Spec
10 May 2013   #5
jrothra

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Dinesh View Post
Hi there, sorry didn't notice that.

Can you try the 2 options in this tutorial: Thumbnail Cache - Prevent Windows from Deleting
I just tried that. Did them, rebooted afterward. I even did the disk cleanup to remove the thumbnails, then rebooted again. Still not fixed.

At this point I'm willing to try a third party fix because I can't easily do what I need without the thumbnails. Can't choose the right background loop without seeing it... unless I watch them all each time.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Vid Thumbnails Not Showing Consistently Within File Same Type




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Drives not showing, folders/file icons/thumbnails not showing
I have just built a new computer, using Windows 7 Pro 64 bit, however, I've noticed when I open Windows explorer, 3 out of 4 times it will continuously search for drives when opening up explorer and not show any drives that are installed. I've tried reformatting, using different hard drives, but...
General Discussion
File type icons not showing in explorer
Hi all, Built my new computer yesterday and installed Windows 7 64 bit, Enterprise. I have noticed that the file type icons aren't showing in explorer, while little it is extremely annoying as when searching for an excel document for example I just look for the icon. It seems to work for...
General Discussion
Asian Characters Not Consistently Showing
I have this weird problem where my computer will sometimes show Asian characters (Korean, Japanese, Chinese, etc.) and sometimes it'll show them as blocks. It's really annoying because I can't see what the song names are in iTunes and some of my folders in Chinese are just blocks. I've already...
General Discussion
FILE TYPE ICONS NOT SHOWING WITH CHROME AS DEFAULT BROWSER
i am facing this annoying problem with my win7 sp1 x64 system whenever i set my default browser to chrome 11 i cannot see the icons on saved web pages (web page complete) see 1st scrshot now when i set firefox4 as my default browser voila!! i can see the icons 2nd scrshot
General Discussion
taskbar thumbnails not showing up?
hi i'm new here...and i don't know if this belongs here... but basically my computer crashed, i brought it to a computer repair guy who reformatted my computer (windows 7 32bit home premium laptop). I did not have my windows 7 disc...but i had my key...so he used his home premium disc and my key...
Customization
Video File Thumbnails Not Showing!
Hey guys, I just joined the forums but I've been using it as a guide for the past week haha. I'm running the x86 (32bit) Windows 7 RTM. My problem is that when I'm in windows Media Center, and I'm in the Movies section, the thumbnails for the videos are just colored rectangular slates with the...
Media Center


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 20:46.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App