Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Weird video playback lag.


01 Feb 2014   #1

windows 7 ultimate x86
 
 
Weird video playback lag.

Hi all,i have a problem with video playback (source is irrelevant,because it is the same on all except on one i will explain later).
Namely,when i watch a video (youtube,vimeo,imbeaded into random site,veetle & even video playback in games {which is not rendered ,but is indeed a video file} i.e during cut-scenes etc) i get a strange glitch,the video starts behaving like it is running at ~5fps (in other words,starts to lag)[ like it is displaying every 4th/5th frame instead of the usual 24-40fps.] really odd.

The problem with the video "lag/glitch" isn't immediate upon starting the video playback,but around 60s-90s after start ,and after pressing any key on the keyboard or moving the mouse around it starts behaving normally again,then again after 60s-90s ... the cycle continues over again

It is not the internet connection,since i have the same bug in the in-game footages/videos.

I have not made any major/or even minor changes to the VGA drivers/system/video playaback drivers/codecs/etc. nor have i made any recent installations/installations.

The problem started a couple of days ago.

Windows 7 32-bit.[unmodified in any way]

My System SpecsSystem Spec
.

01 Feb 2014   #2

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Try a system restore to a point before the problem started!
My System SpecsSystem Spec
01 Feb 2014   #3

windows 7 ultimate x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by mitchell65 View Post
Try a system restore to a point before the problem started!
Just did,no dice.
My System SpecsSystem Spec
.


01 Feb 2014   #4

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

You may wish to wait for someone more knowledgeable than me but I think you might have a RAM problem. I would do a Memtest and let it run overnight to get at least 12 passes.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Weird video playback lag.




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Weird video playback lag.
Thread Forum
Solved GFX Issue with glitch when video playback during video gaming Graphic Cards
Weird video playback issue! Music, Pictures & Video
Bad Video Playback Music, Pictures & Video
Solved Video Playback Music, Pictures & Video
video playback Music, Pictures & Video

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:02 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33