Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: video playback is laggy after clean install

25 Aug 2014   #1
skrillek

64 bit windows 7 home professional SP1
 
 
video playback is laggy after clean install

i recently reinstalled win 7 on my system and ever since i have had video playback issues. my hdd hybrid seems to be slower than it was before. i cant even play a 245mb avi file without it lagging out.
these speeds are slow arent they?




Attached Thumbnails
video playback is laggy after clean install-untitled.png  
My System SpecsSystem Spec
.
25 Aug 2014   #2
HarriePateman

Windows 7 Ultimate 64-bit
 
 

Yeah thats slow, have you re-installed the drivers for your PC after the clean install?
My System SpecsSystem Spec
25 Aug 2014   #3
skrillek

64 bit windows 7 home professional SP1
 
 

of course, as may as i could think of
My System SpecsSystem Spec
.

25 Aug 2014   #4
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Hi seems to be allot of definitions of fresh installs,
Did you wipe the hdd and reload windows from a disk or did you restore to a factory partition ?
If you wiped the drive did you test the drive before loading windows ?

Are these videos/ movies on the same drive as the os ?
My System SpecsSystem Spec
25 Aug 2014   #5
skrillek

64 bit windows 7 home professional SP1
 
 

wipe and from disk. and no i didnt, and yes they are
My System SpecsSystem Spec
25 Aug 2014   #6
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Okay well it's best to check the hdd before but lets see what this turns up refresh the score,
Show Us Your WEI [4]
http://www.sevenforums.com/performan...speed-2-a.html

SeaTools for DOS and Windows - How to Use
My System SpecsSystem Spec
27 Aug 2014   #7
skrillek

64 bit windows 7 home professional SP1
 
 

i found this, my windows activation is worrying


Attached Thumbnails
video playback is laggy after clean install-wei.jpg  
Attached Images
video playback is laggy after clean install-cmd.jpg 
My System SpecsSystem Spec
28 Aug 2014   #8
skrillek

64 bit windows 7 home professional SP1
 
 

Im pretty sure its my hard drive, i have a seagate momentus xt 750 hybrid and i dont know why its speeds have dropped significantly


Attached Thumbnails
video playback is laggy after clean install-untitled.png  
My System SpecsSystem Spec
Reply

 video playback is laggy after clean install




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Streaming audio/video is laggy after computer is on for a few hours
Hi everyone, As the title says, my computer just slows down when it comes streaming videos and audio. When I first turn on my computer, everything runs smooth. About two or three hours later, forget it. Everything sounds horrible. The audio skips, video skips. I don't know if it's a driver issue...
Music, Pictures & Video
BSODs on clean install, usually from WMC or other video
Hi, I am going slightly crazy with BSODs. I recently had an issue with my setup and did a clean windows install. Since then I've been getting lots and lots of BSODs. I have tried doing 2 more clean installs to no avail. I have also: - run memtest for 24hrs - no errors - done a low level...
BSOD Help and Support
Laggy and choppy video playback; Windows runs very slow
All was well with my computer and one fine day video playback became very laggy and choppy. Also the computer in general slowed down considerably. My first thought was that there had been a virus attack and hence I ran a thorough scan. Nothing showed up. So formatted the whole system and installed...
Music, Pictures & Video
Laggy Playback?
Hey guys, I have a pretty average computer, nothing special. I have had it for a while now, and i have been pretty happy with it for the past years. In the past couple of weeks, i have had weird experiences with my playback on quicktime , iTunes etc. Processor: AMD Athlon Neo Processor MV-40...
Graphic Cards
Laggy video and screensaver
A few days ago I noticed my screensaver had begun to be very choppy. While annoying, it wasn't a big deal. It happens to all the screensavers, but they all work perfectly well while in preview mode. I, then noticed that video playback (from Netflix or hulu, for instance) also became choppy. Which...
Music, Pictures & Video
FireFox laggy / stuttering at video playback ?
Hi, I had this strange problem ever since I use FireFox. Changing to version 3.6 didn't help. Having this frozen screen (for 1 sec) every couple of seconds was very annoying while watching videoclips on YouTube for example. Even when using the plain browser functions like scrolling, it...
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:11.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App