Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: AVI's not showing as graphics in Word or WordPerfect


15 Apr 2010   #1

Windows 7 Pro 64 bit
 
 
AVI's not showing as graphics in Word or WordPerfect

Hello, all!

I have been about the 'net and landed here as well. Tech support is getting me nowhere, and so here it goes:

We have been rolling our systems from XP SP2 to Windows 7 Pro. The only real problem I've noticed is with regards to AVI files in Word and WordPerfect (I'm the grump that refuses to downgrade to Word, but I do have it on my system). I have WordPerfect X3 and X5 (trial), and Word 2007.

Under XP SP2, both Word and WordPerfect would allow us to drag-and-drop AVI files into our documents. Well, they still do, but under XP SP2, they would show as a graphic, with a title bar underneath containing the file name. They would be embedded, and could be activated with a click, etc.

Now they only display as icons, whether I have "display as icon" checked or not.

If I open an old report in WordPerfect, I get the following WordPerfect error:

"The OLE object could not be created. The data has been loaded as a simple graphics box. Check the path to the server in the Windows registration database."

If I open an old Word report, I get no errors until I click on one of the AVI graphic boxes. Then I get this alert box from Word:

"The program used to create this object is Package. That program is not installed on your computer. To edit this object, you must install a program that can open the object".

This is a royal pain for us. Getting our reports out quickly is important, and I have no idea where to go with this. It apparently has something to do with OLE, and, according to WordPerfect, the path to the server in the registry. But I have no idea where to start poking around in the registry to find it.

I've had the thought that, due to security issues, they've disabled AVI display like they did with animated GIF's in Outlook 2007, etc, but if they did, it's new with Win 7, as we can still insert the videos in Office 2007 or WordPerfect on an SP2 machine.

Sorry for the long post, but I wanted to be complete. I'd sure appreciate any help you can give us, I've wasted 'way too much time on this already. The workaround is cumbersome, and I'm just wondering if there is something I need to change in the registry, or if I'm just skunked.

Thanks,

Grumpy Old Tom

"The better it gets, the worse it gets..."

My System SpecsSystem Spec
.

15 Apr 2010   #2

Windows 7 Pro 64 bit
 
 

By the way, I'm legit on all this stuff. Wrong forum?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 AVI's not showing as graphics in Word or WordPerfect




Thread Tools



Similar help and support threads for2: AVI's not showing as graphics in Word or WordPerfect
Thread Forum
Word 2002 working but showing as not installed! Microsoft Office
MS word Navigation pane showing figures & no spacing style fonts Microsoft Office
print preview not accurately showing what is in Word doc Microsoft Office
older Word files showing as wps in Office 2010 Microsoft Office
AVI's do not show as graphics in Word or WordPerfect Microsoft Office
WordPerfect, one of many Software
Office 7 word not showing up in folder Microsoft Office

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:32 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33