Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: L.M.Maker, mplayer & classic, NO Sound-mpegs


15 Apr 2010   #1

windows 7
 
 
L.M.Maker, mplayer & classic, NO Sound-mpegs

Help!!
I am on windows 7 home. I have lost my audio when playing mpeg/s in media player/media player classic and live moviemaker!
I tried to uninstall MEDIA FEATURES and reinstall it.
(turn features on and off)
I have tried adding and removing codec with no luck!
Now, the mpeg files that DO play have either choppy video and
audio, or no sound at all.

How do I restore the default codec to windows 7 home, where everything will work again?

This is getting VERY frustrating!
Thanks


My System SpecsSystem Spec
.

15 Apr 2010   #2

W7 Ult. x64 | OS X
 
 

Here are some resources:

How to Install and Remove Codecs and MCI Devices in Windows


You can also try the codec package to use when you don't know how to use codecs:

http://www.windows7codecs.com/
My System SpecsSystem Spec
15 Apr 2010   #3

windows 7
 
 

Hi notsograymatter,
The page you sent me to is NOT for Windows 7 and that page that IS for Windows 7 does not address the issue.
I am going to try this version of the codec pack as it says that it is the 'real' one.

I will get back you you tomorrow!
Thank you so much for the heads up!
My System SpecsSystem Spec
.


16 Apr 2010   #4

windows 7
 
 

Mornin'!!

I installed the new codec, advanced, and all the 'players' now play the mpg/s with no problems
BUT ...
My 2 Microsoft editors still do not work

The Live Movie Maker will play the vid and still has NO sound,
where the MM2.6 will have sound and NO video.

I need at least 1 of those editors! I have tried reinstalling Live MM and it didn't make any difference.

This is nutz!

I will be awaiting your response, and again, thank you!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 L.M.Maker, mplayer & classic, NO Sound-mpegs




Thread Tools



Similar help and support threads for2: L.M.Maker, mplayer & classic, NO Sound-mpegs
Thread Forum
Not able to open thru MPUI mplayer Music, Pictures & Video
No Sound on DVD made with Windows DVD Maker Music, Pictures & Video
Genius Sound Maker Value 5.1 Crackling Sound Sound & Audio
[Need help] No sound in Media Player Classic Software
Getting MPegs from You Tube to appear? Media Center
No sound in Windows DVD Maker preview Music, Pictures & Video
Media player classic - sound problem? Software

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:27 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33