Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: New Windows 7 Pro system not showing SD card drives & Networked Drive

28 Jul 2010   #1
cccdebbie

Windows 7 Professional
 
 
New Windows 7 Pro system not showing SD card drives & Networked Drive

We have several new windows 7 machines. On 1st time startup we were seeing (in "My Computer") Drive C, Drive D, 5 Removable drives. We joined to our domain...all good. I could now see Drive O on our domain.

Here is the problem. Now I don't see the 5 removable drives (SD card slots) or my Drive O.

I know I'm connected to the O drive because I have the ability to edit files and the SD card slots are working.

I tried changing the folder options to show empty folders etc...but nothing is working. I tried re-booting a few times but nada.

Any suggestions would be greatly appreciated.


My System SpecsSystem Spec
.
28 Jul 2010   #2
stpbby

Windows 7
 
 

have you checked your GPO's? There may be a GPO that is causing this.
My System SpecsSystem Spec
28 Jul 2010   #3
cccdebbie

Windows 7 Professional
 
 

stpbby, thanks for the response.

I tried enabling the add-on for Group Policy and checked the "Hide these specified drives in my computer" (tried show all and tried disable) no luck.

Also tried to enable "Always wait for the network at computer startup and login" no luck

Any other ideas?
My System SpecsSystem Spec
.

28 Jul 2010   #4
stpbby

Windows 7
 
 

Do you see the drives in disk management?
My System SpecsSystem Spec
28 Jul 2010   #5
cccdebbie

Windows 7 Professional
 
 

Nope, BUT they were showing before.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 New Windows 7 Pro system not showing SD card drives & Networked Drive




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
How do I stop identical WD USB drives showing as the same drive letter
I've bought three WD 3Tb Elements external USB 3 drives (they were on special). The problem is that Windows 7 is not seeing them as separate drives. If you plug in one then the next one simply doesn't appear, either in My Computer or in the Disk Management utility. This has happened to me before...
Hardware & Devices
Need to erase a drive/unite drives on my SD card
Hey, Got this 8GB SD, which serves my son's Android phone. Now, for some reason, this SD is divided to two DRIVES (not partitions, drives), a 3GB drive and a 5GB drive. The phone treats the 3GB drive as its first and default drive. Now, I want to reformat the SD in a way it'll include a...
Hardware & Devices
Both of my drives showing as system drives
I have a custom build desktop with 2 internal drives a 'Samsung SSD 840 Pro' and a 'Seagate Barracuda ST32000641AS' I decided to format my PC using the Windows 7 boot disk, but noticed when choosing what drive to install my OS to, both of my drives types are labeled as System Drives, I decided...
Hardware & Devices
Ricoh 5 in 1 memory card reader not showing drives
I have a Dell XPS M1710 laptop. I recently installed windows 7 home premium 64bit. I can't seem to get my built in Ricoh 5 in 1 memory card reader to work. I installed the recommended driver using the dell drivers on their website. None of the drives are appearing under my computer, and nothing...
Hardware & Devices
Trouble Mapping Networked DRIVES Over Win7 Workgroup
Ok so we're a small photo studio that has decided to add even more redundancy to our servers by choosing 2 of our fastest performing PC's to host 4x2TB RAID arrays. These are strictly for backup of our main working server only (Linux based), as it loves to act up on us in the middle of our busy...
Network & Sharing
Networked Drives don't reconnect on reboot
I have two XP machines as well as my dual-booted (XP Pro SP3/ W7 RC 7100) laptop - whenever I reboot my W7 system it fails to reconnect the mapped network drives. XP reconnects them without fail. The only way I've found round it is to change the workgroup name, change it back and reboot -...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:12.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App