Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Connected to VPN, loose internet

22 Sep 2010   #1
huskerman

Windows 7
 
 
Connected to VPN, loose internet

I used the wizard in Windows 7 to setup a VPN to my Windows Home Server. It almost works perfectly except for the fact that when I connect to the VPN, I can no longer connect to the internet. I saw a couple of threads that told me to go to the VPN properties -> Networking tab -> IPv4 -> properties -> advanced and uncheck the default gateway on remote network. I did that, still nothing. Then I saw you need to put the default gateway under the WINS tab. That sort of worked by letting me stay connected to the VPN and get on the internet, but then I could not access folders on my VPN. So what I am doing now is turning the VPN off to browse internet, then back on when I need to connect to the VPN. Anybody have any different suggestions that I might be able to connect to both at the same time?

Thanks in advance


My System SpecsSystem Spec
.
22 Sep 2010   #2
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

I found similar complaints after googling around a bit.

Sounds like you need to disable the option Use default gateway on remote network. You can find this by clicking the Advanced button in the properties page of Internet Protocol Version 4 (or 6) of your VPN connection.

Third post down> Loss of Internet Connectivty after connecting to VPN
My System SpecsSystem Spec
22 Sep 2010   #3
huskerman

Windows 7
 
 

Yes, I tried that. Still didn't work.
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 Connected to VPN, loose internet




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Desktop WIFI Internet Issue - Connected, but Slow/Dropped Internet
I've been battling this particular issue for a couple of weeks now without much success. I have a custom built desktop where my WIFI connection will deteriorate to the point where internet (and gaming over Steam, etc...) will be either painfully slow or unable to load pages at all. Windows claims...
Network & Sharing
Internet Connected but can not access anything that requires internet
To expand on the title a bit, I can't go on anything that ranges from browsing the internet or playing games that require internet. I usually use google chrome but no other browsers work. When i click a browser it just loads forever. I've tried some solutions online that range from clearing my...
Network & Sharing
I can't get connected to the internet.
I can not get connected to the internet. I have had this computer for about three years and I am getting my internet service through Verizon. Three days ago I got a message that my brouser address could not be found because I am working offline. I went to tools click working offline, the red X...
General Discussion
wireless internet connected but no internet access ?
hi, Am using dell inspiron laptop with windows 7 home premium 64 bit , i have a free wifi in our collage when i give connect it was getting connected but there is no internet access i had tried with trouble shoot it was giving problem regarding DNS pls tel me how to use wifi :)
Network & Sharing
Internet Browsers Won't Load even when Internet Connected! Please Help
Hi, I am using Windows 7 and until yesterday Chrome was working fine. Then it just stopped working and internet explorer is the same! I know my internet is working cos I can wirelessly connect on my laptop. However I connect with ethernet cable to my PC (that isnt working ) so I don't know if this...
Browsers & Mail
Internet shows connected but unable to access Internet
A warning in advance: this is going to be a fairly long post. I don't know a ton about troubleshooting but I'm not computer illiterate and I've tried quite an array of tests while trying to fix things on my own. First of all my laptop is an: HP Presario V6000(GB115AV) I'm running windows 7, I...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:26.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App