Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Xp Internet no longer works under win 7

29 Sep 2010   #1
Squee

Windows ultimate 7
 
 
Xp Internet no longer works under win 7

Ok

I just made the switch from xp to win 7 ultimate (64) and everything is working great exept the Internet, inside my computer I have a dlink DGE-530t I installed the driver on the cd, I also have a cable modem from videotron plugged in a dlink wireless router (with good win7 64 bit driver!

Windows can't establish a connection "invalid ip adress" 3 hours ago that setup worked flawlessly under Xp and the funny thing is my Internet works just fine! I'm writing this on my iPhone via my own wifi !!!

I hope someone will help me, thank you


My System SpecsSystem Spec
.

29 Sep 2010   #2
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Squee View Post
Ok

I just made the switch from xp to win 7 ultimate (64) and everything is working great exept the Internet, inside my computer I have a dlink DGE-530t I installed the driver on the cd, I also have a cable modem from videotron plugged in a dlink wireless router (with good win7 64 bit driver!

Windows can't establish a connection "invalid ip adress" 3 hours ago that setup worked flawlessly under Xp and the funny thing is my Internet works just fine! I'm writing this on my iPhone via my own wifi !!!

I hope someone will help me, thank you
I would uninstall the PCI driver in device manager then let Windows 7 install it's own drivers and also update the firmware on your router. That is a 17 dollar PCI network card so there may be better options you can use.
My System SpecsSystem Spec
29 Sep 2010   #3
Squee

Windows ultimate 7
 
 

I will go buy a new/better network card then and try re-installing latter because I need my computer ! In the mean time I am already re-installing Xp :-( . Belive it or not the DGE 530t is almost the only thing you can find around here, walmart, bestbuy and all the others don't have anything else !

As soon as I find a suitable one I will keep you posted on how thing goes!!
Thank you for the reply, really appreciated !
My System SpecsSystem Spec
.


29 Sep 2010   #4
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

The CD drivers hardly ever work right because most likely that PCI card same out long before Windows 7 did. Also if you have an older machine finding the right eithernet drivers can be a chore.

The drivers that Win 7 installs have the best chance of working. Other than that, if you have an older router it can help to update the firmware. You couldn't pay me enough to go back to XP LOL.
My System SpecsSystem Spec
29 Sep 2010   #5
Squee

Windows ultimate 7
 
 

I have a Dell xps system that I purchased in 06 yesterday the first driver update was for my DGE 530 pci card from dlink website (it didn't come with my xps system) version 9 then I updated my doing wifi router with latest driver as well. Did not work and was going nuts so I posted here, hehe.

I just came back from a couple of computer shops and like I said they have nothing ! Might have to buy one online! Would it be good to pay for a network card like the one bigfoot network does...I think it's called killer nic or something like that !?
My System SpecsSystem Spec
29 Sep 2010   #6
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

I have an XPS from 03 and the Windows 7 auto installed drivers works fine for me. I didn't even need to use the Dell CD.

There is also the ddwrt firmware or the tomato firmware which can make a bunch of older routers work with Windows 7, I might be able to track those down if I knew which make and model and version of router you are using.
My System SpecsSystem Spec
29 Sep 2010   #7
Squee

Windows ultimate 7
 
 

My Router is a DIR-655 Xtreme N gigabit by D-Link Hardware version : A3 and the Software version is 1.21

My modem and router worked perfectly fine under windows 7 becose I could establish a wifi connection very well from my iphone. the probleme is coming etither from windows or my network card (Dlink DGE-530T) dont you think !
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Xp Internet no longer works under win 7




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
USB 3.0 no longer works
I bought an HP Pavilion 2 years ago. AMD A-10 proc with 8gig mem. Worked fine for 6 months. HDMI quit working. Started using VGA. Bought Seagate USB 3.0 2 TByte for backup. Worked fine. 18 months later MSI MS-7778 motherboard started giving me trouble on start up. I'd push the power button...
Hardware & Devices
Internet Sound No Longer Works On Some Sites
I am new so forgive me if this post is not in the correct area. I have the latest Internet Explorer and have recently installed Avast (may or may not be relevant), I tried to listen to radio HEART on-line last night and it didn't work, it has done so before, there was no Internet sound slider in...
Sound & Audio
Sound no longer works
After the last update from MS, my sound no longer works. I rolled back to the last restore point, and then to the one just prior to that. Still doesn't work. I've changed no drivers in a long, long time. Suggestions?
Sound & Audio
Flash no longer works
It seems my Flash no longer works. When I go to a site that uses Flash, there is a blank screen where the Flash player is located. I am using IE8 (32 bit). When I go to download Flash from the Adobe site, I get an error that there was a GUI error. Any ideas what is happening? BTW, I assumed...
Browsers & Mail
Backup no longer works
Haven't run a backup with Backup and Restore for a while as I've been using Geniesoft Timeline, but I like to keep 2 backups and run B&R occasionally to an external drive M:. Today, I have the problem shown in screenshot attached. Not sure what it means. The external drive is accessible as I can...
Backup and Restore
Mute no longer Works
Well I had an issue with my volume randomly turning itself down it seems to have solved itself I dunno how but i am not questioning it... now my mute on my quick launch buttons no longer functions would this be an indication of a driver issue with the quick launch or the sound device driver??
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 20:27.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App