Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: DNS not working

12 Oct 2010   #21
fml2002

Windows Home Premium 64bit
 
 

Sorry everybody, it's been a hectic few days. Got things working and was very happy to cancel the appointment with RoadRunner & not have to waste a beautiful day waiting for them to appear! Found advice similar to chev65's, completely uninstalled and rebooted the Asus router, shut off the modem a while, re-entered the OpenDNS addresses and everything seems to be working fine now for all 3 laptops. Since I'd had the problem when connected directly to the modem, never thought about the router being part of the problem so I'm still not certain about the origin of the problem.
Was tempted to return to the original DNS settings and keep the appointment with RR just to see what their solution was or if they even would have one, but like I said, the weather here Sunday was perfect, sunny & 80+, and my bike was begging to go out and play.


My System SpecsSystem Spec
.

12 Oct 2010   #22
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by fml2002 View Post
Sorry everybody, it's been a hectic few days. Got things working and was very happy to cancel the appointment with RoadRunner & not have to waste a beautiful day waiting for them to appear! Found advice similar to chev65's, completely uninstalled and rebooted the Asus router, shut off the modem a while, re-entered the OpenDNS addresses and everything seems to be working fine now for all 3 laptops. Since I'd had the problem when connected directly to the modem, never thought about the router being part of the problem so I'm still not certain about the origin of the problem.
Was tempted to return to the original DNS settings and keep the appointment with RR just to see what their solution was or if they even would have one, but like I said, the weather here Sunday was perfect, sunny & 80+, and my bike was begging to go out and play.
Sounds good fml2002, routers do these sorts of things all the time, usually a reset will fix it. Technet seemed to have some good options for fixing this which I already posted. Hard to say exactly what the problem was but I'm glad it's fixed.

You must be in San Diego also, Sunday was 80+ and perfect.
My System SpecsSystem Spec
12 Oct 2010   #23
Dwarf

Windows 8.1 Pro RTM x64
 
 

That's good to hear.
My System SpecsSystem Spec
.


12 Oct 2010   #24
WindowsStar

Windows 7 Enterprise (x64); Windows Server 2008 R2 (x64)
 
 

Wonderful. Glad to hear it. Thanks for posting back.
My System SpecsSystem Spec
14 Oct 2010   #25
fml2002

Windows Home Premium 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by chev65 View Post
You must be in San Diego also, Sunday was 80+ and perfect.
Not quite, I'm in the northwest Ohio area It was kind of a freak nice day and every day since it's gotten a few degrees colder!

Wrote an email to RR reminding them of the problem and telling them that OpenDNS addresses and resetting the router seemed to fix it and their response was worthy of a politician - it said nothing. Again, thanks everybody for the help, nice to not have to rely on what a company is willing to tell you!

Also, I think a few people said OpenDNS interfered with Avira updates but so far I haven't had that problem.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 DNS not working




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Sound on Laptop and Desktop Randomly Stops Working and Working
So recently the sound on my desktop and my laptop has stopped working. For seemingly no reason. I really don't understand it. I first noticed it with my desktop. The sound just randomly stopped working. But not...entirely. It's really strange and complicated what's been happening, so bare with...
Sound & Audio
mother boad DZ75ML-45k: Streo is working and 5.1 one is not working
Hi Friends, I bought Zebronics cabinet and the mother boad is DZ75ML-45k. I've installed the motherboard CD. In Sound, Streo is working and 5.1 one is not working. In 5.1, front L ,R is working. rear L&R, Center and subwoofer is not working. Kindly find below the screen shot. Thanks...
Sound & Audio
My mouse Usb port stops working. but starts working again after a day.
Hello! I'm using my laptop in a desktop mode. but some days when i start up the computer the mouse is on (Sees the red optical light.) But the cursor dont move when i move the mouse. when i drag the cable out and in again the ligh wont turn on. i change usb port and it works. 1-3 days later the...
General Discussion
Internet not working, windows update, ping, DNS, etc. working fine
Hello, I've got a Dell laptop here that isn't functioning properly. I can't get this to work for the life of me! I am currently using this laptop with a different hard drive, it's the install on the SSD that doesn't work. I know that the quick fix would be to simply reload windows, but I don't...
Network & Sharing
Windows 7 not updating, Indexing not working, search not working, FYI
I had been working an issue where the search function was not working correctly, I then noticed that Indexing was not working and I could not update windows. I wanted to post this in case someone had similar issues, it took me a while to figure this one out... The problem likely started when I...
Windows Updates & Activation
HDMI Sound randomly not working - test in settings gets it working?
I have started having an issue over the past week (config/drivers/etc not changed in months) where sound will randomly not be output by HDMI. System config/specs... Win7 SP1 all patches, nearly a stock install... only running WMC and XBMC. Only 3rd part stuff installed are SpeedFan an ATI...
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:37.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App