Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: the "local area connection" adapter is not working properly


22 Oct 2010   #1

Windows 7 Professional
 
 
the "local area connection" adapter is not working properly

Although my computer modem and internet was working all fine, after I boot it up again with fresh windows 7 ultimate, while creating new network connection, it shows whether modem is connected and is power on? where the problem might be.. help appreciated.


My System SpecsSystem Spec
.

22 Oct 2010   #2

Windows 7 Professional
 
 

quick help and reply hoped...
My System SpecsSystem Spec
22 Oct 2010   #3

Windows 7 x86/x64, Server 2008r2, Web Server 2008
 
 

try to unplug and plug the cable back into your computer.
My System SpecsSystem Spec
.


22 Oct 2010   #4

Windows 7 Ultimate 32bit
 
 

disable then enable it again--Restart
My System SpecsSystem Spec
22 Oct 2010   #5

Windows 7 Professional
 
 
I tried

I tried disabling and enabling back, also restarted the computer many times, but still while creating new dailup network connection, it says is the modem connected or is it on? I am worried. Also tried puggin out/in the plug of network to the computer and phone too... but it doesnot work...

My System SpecsSystem Spec
22 Oct 2010   #6

Windows 7 x86/x64, Server 2008r2, Web Server 2008
 
 

Are you on Dial-up, dsl, or cable internet, if other please specify.
My System SpecsSystem Spec
24 Oct 2010   #7

Windows 7 Professional
 
 

Hi! I am trying to create a Dailup Network Connection.
Also, as I am using win 7 ultimate on my assembled pc, do I need to install any modem drivers for it??
My System SpecsSystem Spec
24 Oct 2010   #8

Windows 7 Ultimate x32bit
 
 

yeah definitely, you have install drivers for your modem. what is your modem ?
My System SpecsSystem Spec
24 Oct 2010   #9

Windows 7 Professional
 
 

I am not sure about the modem, I think installing iwndows 7 doesnot needs drivers, right? Anyway, in the adapter settings, I see it is writter, Atheros L2 Modem uplugged. I tried installing driver, but the case is same and it still says modem is not connected or power off. Still facing the problem.
My System SpecsSystem Spec
26 Oct 2010   #10

Windows 7 Ultimate 32bit
 
 

Does the model have a reset??
My System SpecsSystem Spec
Reply

 the "local area connection" adapter is not working properly




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:44 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33