Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Netgear WGR614 probs

06 Jun 2009   #1
Jimbolarue

 
Netgear WGR614 probs

Hi Guys, can you help. I have a Netgear WGR614 router connected to my pc which has not been very secure for some time, naughty I know! Today I set it up securely and now my partners laptop can't get into the network. I set it up from the laptop successfully but when I typed in the requested 27 digit WEP key, I got this messeage: " The settings saved on this computer do not match the requirements of the network".

I am running OS Win 7137, but it worked perfectly before I made my pc secure.

Any help will be gratefully appreciated.

UPDATE. After further fiddling with the laptop. I don't get that message any more. The laptop does try to connect to Netgear (Shown as a secure network), but fails.

Jimbo


My System SpecsSystem Spec
.
06 Jun 2009   #2
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Jimbolarue
hey and welcome
For a really quick test if you turn off wep can the laptop connect? then re-enable either wep or a different secure mode your netgear supports and try it again. that way you can narrow down whether its wep or connectivity.

hope you get it

Ken
My System SpecsSystem Spec
06 Jun 2009   #3
Jimbolarue

 

Thanks zigzag, not sure how you do that, tho'? Can you enlighten me?
My System SpecsSystem Spec
.

06 Jun 2009   #4
Jimbolarue

 

Forgot to mention, I'm now getting limited connectivity with excellent signal strength (?), Still won't connect, tho'.
My System SpecsSystem Spec
06 Jun 2009   #5
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Jimbolarue

BY now i assume you turned off WEP? Excellent signal strength just means a faster data transfer. If you right-click the networking icon does it say connected or not connected but there are networks avail, or does it say no networks avail?
ken
My System SpecsSystem Spec
06 Jun 2009   #6
Jimbolarue

 

Limited connectivity. IPv4 Limited. IPv6 limited.

SSID: NETGEAR
The icon is blue with yellow exclamation mark. Thank you
My System SpecsSystem Spec
06 Jun 2009   #7
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Limmited connectivity often happens when you dont have dns/dhcp. Have you re-booted the modem/router/computer in a row?

Ken
My System SpecsSystem Spec
06 Jun 2009   #8
Jimbolarue

 

What do you mean, in a row? I have re-booted them all but not in a particular order. Is that what you mean?

Thanks for sticking with me on this, zigzag. I'm going to hit the sack now, my friend. It's sleepy time here in the uK, lol.

Thanks again.

Jimbo
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2009   #9
Jimbolarue

 

Hi again, zigzag,

I've just plugged a cable from the Netgear router directly into the laptop and I can get full access to the internet. Does this help you in any way?

Cheers

Jimbo
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2009   #10
penguin17

Win7 7201 x64
 
 

If your on virgin broadband you need to plug in the virgin modem and leave a min or 2 before you plug in the netgear, for some reason if you don't you get limited connection.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Netgear WGR614 probs




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
ext dvd driver probs
picked up one of these Memorex 8x Slim External DVD Recorder memorex says there is no driver windows installs one but has thr dreaded yellow exclamation ,mark qaaany sugg
Drivers
Netgear N600 router & Netgear WN3000 range extender
Should be easy!.... But I cannot get my NEW Netgear N600 router to communicate with a NEW Netgear WN 3000 RP extender. The instructions say to press the WPS button on the extender then the WPS button on the router. No WPS button exists on the router! The instructions also I can use any...
Network & Sharing
2 small probs
hi, i have 2 small problems : my download speed is 50-60 kb/s so it takes like 60 hours to download 7 gb files prob 1: i leave pc downloading overnight - once i woke up finding bitcomet (the program that was downloading) closed - another time firefox (program that was downloading downloading )...
General Discussion
Power probs
Hey guys Please help me... I built a system for my mom about two or three years ago..... then yesterday it just upped and stopped working... What happens is: You push the start button and the CPU fan spins once and stops... So we went an bought a new power supply but it is giving us the...
Hardware & Devices
Are there any probs with BFBC 2?
i was going to buy this game but i saw on my mates pc the graphics wernt to good for a new game breaking up abit and that mouse was not working as it should, is this just a bug or are there any more probs with the game?
Gaming
IDE HDD probs.
Hi 7forum, sorry if this has been posted before, i searched but couldnt find anything similar... I have 2 IDE HDD's, 1 system drive and the other in 2 partitions for backup. The problem i have is they are not constantly active, il go into a directory and the HDD will make a "vvvvt - click"...
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:35.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App