Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Internet Fail in normal, fine in safe mode with networking


20 Nov 2010   #1

windows 7 home premium 64bit
 
 
Internet Fail in normal, fine in safe mode with networking

Hey people, I hope you can lend me a hand.

As the title suggest, I've got a problem with the internet. I found a similar thread in which the problem was found to be Norton, so I followed the steps and removed it using the remover tool but it was to no avail.

I have also looked at the processes on msconfig in safe mode and applied them in normal but this wasn't successful. I also read it could be a problem with the IPSEC Services, which I have now disabled but the problem persists.

Just wondering if you had any ideas and if I need to post any screenies etc.

Cheers,
Rupert


My System SpecsSystem Spec
.

20 Nov 2010   #2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, clean install, upgrade disc
 
 

Just to be sure,
this is what you did
How to troubleshoot a problem by performing a clean boot in Windows Vista or in Windows 7
and the computer did not work properly.
My System SpecsSystem Spec
20 Nov 2010   #3

windows 7 home premium 64bit
 
 

No, I followed the instructions here listed by some people.
No Internet in Normal Mode; Works in Safe Mode
Do you think I should follow the ones you linked then?
My System SpecsSystem Spec
.


20 Nov 2010   #4

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, clean install, upgrade disc
 
 

Everyone does things their own way
I want to know
How does it work in safe mode
and
How does it work in clean boot.
My System SpecsSystem Spec
20 Nov 2010   #5

windows 7 home premium 64bit
 
 

When you say how does it work, do you mean very technically, or basically?
If basically, then in normal, the internet just doesn't work.
In safe mode with networking, the internet works.
Sorry I didn't understand you fully.
My System SpecsSystem Spec
20 Nov 2010   #6

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, clean install, upgrade disc
 
 

Its my fault
All I need to know is this:
In safe mode I am satisfied
In clean boot I am satisfied or its still not working and no change.
My System SpecsSystem Spec
20 Nov 2010   #7

windows 7 home premium 64bit
 
 

Do you mean AFTER I do the clean boot thing you linked me?
My System SpecsSystem Spec
20 Nov 2010   #8

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, clean install, upgrade disc
 
 

Yes if after clean boot, everything works, Follow clean boot instructions to fix the problem. If it does not work, tell me.
My System SpecsSystem Spec
20 Nov 2010   #9

windows 7 home premium 64bit
 
 

Ok trying now
My System SpecsSystem Spec
20 Nov 2010   #10

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, clean install, upgrade disc
 
 

Take time
Going out soon, if Im not here will answer later or others will come by.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Internet Fail in normal, fine in safe mode with networking




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:03 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33