Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Randomly losing connection/ default gateway not available

22 Nov 2010   #1
algis87

Windows 7 x64 build 7600 RTM
 
 
Randomly losing connection/ default gateway not available

So I have had this problem for several days and it is starting to frustrate me. I lose connection to internet randomly. It can be as frequent as every few minutes, or it can happen once in a day. I fix it by clicking "troubleshoot problems". It resets something, and fixes it for some time with a message: The default gateway is not available.
Any suggestions? Here is a screenshot of my ipconfig/all. Btw I don't use a router.




Attached Thumbnails
-dwm-2010-11-22-18-51-47-18.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.
22 Nov 2010   #2
patwhatsthat

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Since according to your image file attachment it appears that your PC is using a publicly addressable IP Address, we can only assume that you are plugged directly into the device that was provided by your ISP. If that is not the case please advise in future posts. Otherwise perhaps this issue would better be addressed with you provider. Perhaps a call to them might help in determining if they have any known issues with Windows 7 OS, or the presence of an IPv6 device on their network, or issues with Gigabit Network Cards and their provided device, etc. The DHCP lease times are relatively short (2 hours) this may be exacerbating the problem by I wouldn't think so provided everything else is working optimally. Additionally I would seriously consider disabling NetBIOS over TCP/IP on such a network just as a precaution.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Randomly losing connection/ default gateway not available




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Losing internet connection "The Default Gateway is not Available"
Hello, I've been lurking for some time now but just made an account to get some help with an issue I've been having. Some basic info before I start typing I'm using a wired connection through At&t Uverse, no idea what the router model is, run though ethernet cable through and through. No...
Network & Sharing
Losing internet connection randomly
Hi. I am loseing randomly internet at home but i still have connection to my router . The problem is only with my computer others are fine. I have Thomson router . I went to a lan party and i had no problem with my internet it happens only at home. I use wirless connection. My signal to router is...
Network & Sharing
Connection Dropping - Default Gateway not available
Hello, for quite some time now I have been experiencing constant drops in my wireless connection, as constant as every 1 minute. It is not often I stay connected for more then 15 minutes at a time. When I run troubleshoot the end report says varying messages, but mainly "Default Gateway not...
Network & Sharing
Default Gateway Not Available - Connection keeps dropping
Hello everyone, I'm hoping that you can help me. I've lurked this forum for a long time. This is a wired connection to the router/modem and I have also tried it on a different router. I'll give a short version, then the lengthy background and what I have tried. Short version: Any download of...
Network & Sharing
Losing default gateway randomly
I have a wired connection and every now and then my gateway would drop; it's completely random, some days it doesn't happen at all while in others it can drop twice in a row, this is getting really really annoying as I play online and I get dropped all the time and I already broke my keyboard -_-...
Network & Sharing
No Default Gateway - Ethernet connection keeps dropping
Hi, Firstly i have searched this forum plus other sites on the internet and cannot find a solution that works for me. I am using an ethernet connection to my router (Netgear WNR2000 supplied by virgin media). I am running windows 7 professional (i have just reinstalled and this is when the...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:38.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App