Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: no internet access


03 Dec 2010   #1

windows 7 ultimate x64
 
 
no internet access

i have a problem with internet access.i made a format on my laptop and i put the windows 7 ultimate 64 bits.i was ok the first day with internet.the next day i had the problem with internet access.the yellow triangle and ununidentified network.in a week i made 3 times format of the laptop and i have the same problem again.and i dont know y it let me to have internet access the first day.i didnt install any program.i have another laptop and its ok with the internet access.i also try another router but nothing.pls help me...
this is my ipconfig/all.



Attached Thumbnails
no internet access-capture.png  
My System SpecsSystem Spec
.

03 Dec 2010   #2

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

From what I'm seeing here you aren't getting much from the router at all. The only thing I see is a rogue DNS server which I don't know where it's coming from unless you typed it into your IPv4 properties.

Have you setup your router's wireless settings yet?

Have you gone through your Win 7 machine and designated the wireless settings, like the SSID, security type and encryption?
My System SpecsSystem Spec
03 Dec 2010   #3

windows 7 ultimate x64
 
 

i had for 7 days internet and before 2 days after i boot my laptop i saw the yellow triangle and the no limited access
My System SpecsSystem Spec
.


03 Dec 2010   #4

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by parperis View Post
i had for 7 days internet and before 2 days after i boot my laptop i saw the yellow triangle and the no limited access
That isn't what I asked parperis, did you set the router up for wireless access? Did you designate those settings when you set up your Windows machine for wireless access?
My System SpecsSystem Spec
03 Dec 2010   #5

windows 7 ultimate x64
 
 

yes i set the router up for wireless access.
i also cant get to the internet with ethernet.
but i can access internet with other laptop by wireless and ethernet.
My System SpecsSystem Spec
03 Dec 2010   #6

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Well for some reason it's not showing you as being connected to the router, all I see there is a DNS address and a bunch of default IP's which is what you see what the router isn't working or can't resolve the IP.

Is the other machine connected to your router a Windows 7 machine?

Which make, model and version number is this router? Have you tried updating the routers firmware?

Did you download the Windows updates when you had the connection working before?

Try running this batch file which will reset winsock, reset the TCP/IP stack and release renew your IP.


My System SpecsSystem Spec
03 Dec 2010   #7

windows 7 ultimate x64
 
 

yes the other machine connected to the router is windows 7.
my router is thomson gateway,model TG585 v7,and the software release 7.4.2.7.i dont know where i can find and how to install the update.
yes i download the updates when i had internet.
i already try this batch file but nothing happend.
My System SpecsSystem Spec
03 Dec 2010   #8

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by parperis View Post
yes the other machine connected to the router is windows 7.
my router is thomson gateway,model TG585 v7,and the software release 7.4.2.7.i dont know where i can find and how to install the update.
yes i download the updates when i had internet.
i already try this batch file but nothing happend.
If you havn't done this yet you need to try setting up the wireless manually on the laptop. That means you need to go into the wireless connection setup on your laptop and designate which ever settings you have on your router. You need to type in the SSID, security key and use WPA2 and AES, if the router is using wireless N or G you need to do the same when setting up the connection.

Other than that make sure you have the right network drivers. I don't see much else to go on here because your ipconfig isn't telling me a thing. The link below should help.

http://forevergeeks.com/how-to-setup...e-on-windows-7
My System SpecsSystem Spec
03 Dec 2010   #9

windows 7 ultimate x64
 
 

i set up the wireless settings manually but nothing......i think my drivers are up-to-date.....
My System SpecsSystem Spec
03 Dec 2010   #10

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by parperis View Post
i set up the wireless settings manually but nothing......i think my drivers are up-to-date.....
Parperis, Have you tried resetting the router? Should be a small hole on the side of the router for that.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 no internet access




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:55 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33