Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: after new SSD fitted and New Win7 installed, can't find network adaptr

07 Dec 2010   #1
irock521

Win7 Pro 32bit
 
 
after new SSD fitted and New Win7 installed, can't find network adaptr

Hi all. i've reinstalled a brand new OS windows 7 32bit becoz a new SSD just being installed, I've installed all drivers which downloaded from ASUS support, but i can't find the lan adaptor after that, all drivers has been installed correctly from the view of Device manager. if i insert the RJ45 cable, nothing happens, no indicator lights at all.
Now, i can only use the external USB wireless dongle in order to use internet.

i5 760
Asus P7H55-M, the SATA has been set to ACHI during the ssd reason.
4G DDR3 RAM
OCZ vertex2 60GB , OS installed on it.


My System SpecsSystem Spec
.
07 Dec 2010   #2
pricetech

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Double check your BIOS to make sure nothing's out of order there. Has your NIC worked before ?? With Windows 7 ?? Just making sure since you don't specify.
My System SpecsSystem Spec
07 Dec 2010   #3
irock521

Win7 Pro 32bit
 
 

yes. it works before,but with normal HD,i didn't see anything related to the network adaptor on BIOS, didn't see anything can disable it. so strange.
My System SpecsSystem Spec
.

07 Dec 2010   #4
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Usually it works to remove the driver for this adaptor and turn off the machine, unplug the machine and push the start button to drain power from the MB,wait a minute then plug back in and power up then see if the adaptor appears. Sometimes clearing the cmos will make the adaptor work again.

This can also be a driver problem in which case using a different driver should fix it.
My System SpecsSystem Spec
09 Dec 2010   #5
irock521

Win7 Pro 32bit
 
 

Hi, thanks for help. but i've tried that method, i've unpluged the power cable for the whole night, it still not working. there are some new test:

I've unpluged the SSD and use the old seagate 7200.12 500G drive (which is empty,NO OS NO FILES) to install new OS, i forgot to insert the OS disk, but a black screen with some notes telling interesting thing,

Quote:
Intel UNDI, PXE-2.1( build 083)
Copyright *****************
This product is covered by one or more of the following patents: US5,307, 459, US5 434,872, ************************
Realtek PCIe GBE Family Controller Series v2.35 (06/14/10)
PXE-E61: Media test failure, check cable
PXE-M0F: Exiting PXE ROM.
Reboot and Select proper boot device
or Insert boot media in selected boot device and press a key
The PC wasn't connected with the RJ45 cable anyway, does that mean the motherboard has hardware failure?
My System SpecsSystem Spec
09 Dec 2010   #6
irock521

Win7 Pro 32bit
 
 

New OS installed with normal HD, CMOS cleared and using default BIOS settings. only motherboard chipset driver and Realtek lastest driver installed, still same problem. cable insert but nothing happened, no lights no connection, not at all. same RJ45 cable works on another PC,BTW.. so is the MB hardware issue? any other way to make sure before send back for warrenty?
My System SpecsSystem Spec
09 Dec 2010   #7
pricetech

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Can you see the NIC in Device Manager ??

The boot screen you mentioned earlier means the NIC is being seen by the motherboard and apparently working.

Could be a physical layer problem if the NIC shows up in Device Manager.
My System SpecsSystem Spec
09 Dec 2010   #8
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by irock521 View Post
New OS installed with normal HD, CMOS cleared and using default BIOS settings. only motherboard chipset driver and Realtek lastest driver installed, still same problem. cable insert but nothing happened, no lights no connection, not at all. same RJ45 cable works on another PC,BTW.. so is the MB hardware issue? any other way to make sure before send back for warrenty?
It's a bit baffling for sure, have you tried to install the Op system in IDE mode to see if it changes the conditions of the problem?
My System SpecsSystem Spec
10 Dec 2010   #9
irock521

Win7 Pro 32bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by pricetech View Post
Can you see the NIC in Device Manager ??

The boot screen you mentioned earlier means the NIC is being seen by the motherboard and apparently working.

Could be a physical layer problem if the NIC shows up in Device Manager.

what's the full name of NIC? anyway, i didn't see any NIC in device manager.
My System SpecsSystem Spec
10 Dec 2010   #10
irock521

Win7 Pro 32bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by chev65 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by irock521 View Post
New OS installed with normal HD, CMOS cleared and using default BIOS settings. only motherboard chipset driver and Realtek lastest driver installed, still same problem. cable insert but nothing happened, no lights no connection, not at all. same RJ45 cable works on another PC,BTW.. so is the MB hardware issue? any other way to make sure before send back for warrenty?
It's a bit baffling for sure, have you tried to install the Op system in IDE mode to see if it changes the conditions of the problem?

I did, the bios was set to default before i install new OS to normal HD,I have double checked the SATA has been set to IDE by default.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 after new SSD fitted and New Win7 installed, can't find network adaptr




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
SSD will not boot when fitted in a Caddy
I have several computers all of them have two caddies fitted. The operating system is normally fitted in one the C: drive and the Data Store is in the D: drive. So far I have used Western Digital drives. The computer I am having the problem with is an Asus Sabertooth 990FX board with the latest...
Hardware & Devices
Viewing installed network printers on a remote Win7 Ent. remotely.
Just joined the forum, so I have this is the correct subforum for my question. Here goes. Back during the XP days, in a domain setting, you could browse to a remote computer and view what printers were installed on that machine, local printers via usb/etc AND printers who's queue reside on a...
Network & Sharing
INTEL i3 Installed 7 from 8 and cannot find driver for Network Adapter
Hi. I recently downgraded my pc from 8 to 7 and now i cannot connect to internet due the absence of a network adapter drivers and other problems with drivers. Thank you for the help!
Drivers
Speakers fitted in monitor and can't hear a thing
I have speakers fitted in my monitor and I have realtek HD audio manager I updated it in 2012 the september update, and still there is no volume, but i did try one thing, i changed it from stereo and put it on the Quadrophonic one then the 2 speakers at the back i tested and they worked but in...
Sound & Audio
Win7 VM No installed network adapter
Hello all, I recently created a Win7 image in VM Workstation 6.5.3. On the host machine (running Windows XP) I was able to access the internet using a NAT connection. Unfortunately, when I migrated the image to my VMWare ESXi Server (3.5.0), it was unable to connect to the internet. The error...
Network & Sharing
Network connection cannot find driver although I have it installed.
Windwos did not show any network connections in the network connections window. I tried everything that I could find online but nothing worked. As a last resort I decided to reinstall the driver for my Intel 82566DC-2 Gigabit network connection. I uninstalled the old driver and then installed...
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:16.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App