Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Network/internet issue after bootup


16 Dec 2010   #1

Windows 7 Ultimate
 
 
Network/internet issue after bootup

Hi,

I'm having issues with my network / internet connection after bootup i.e. I have no internet connection after starting computer.
There is exclamation mark in network connection icon in task bar indicating limited or no connection. If I unblug & replug network caple on computer issue is fixed and connection works perfectly.
What could cause this issues and where I should start looking solution?

Thank you very much in advance.

Sauli


My System SpecsSystem Spec
.

16 Dec 2010   #2

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by salefin View Post
Hi,

I'm having issues with my network / internet connection after bootup i.e. I have no internet connection after starting computer.
There is exclamation mark in network connection icon in task bar indicating limited or no connection. If I unblug & replug network caple on computer issue is fixed and connection works perfectly.
What could cause this issues and where I should start looking solution?

Thank you very much in advance.

Sauli

Any chance we could get your system specs and network setup?


Ken J
My System SpecsSystem Spec
17 Dec 2010   #3

Windows 7 Ultimate
 
 

Sorry my bad!

Computer is connected to internet through ADSL modem/router.

Operating System :Windows 7 Ultimate 64-bit

Network:

You are connected to the internet
Connected through Realtek PCIe GBE Family Controller
IP Address 192.168.0.4
External IP Address xxx.xxx.x.xxx
Adapter Type Ethernet
WinInet Info
LAN Connection
Local system uses a local area network to connect to the Internet
Local system has RAS to connect to the Internet
Wi-Fi Info
Wi-Fi not enabled
WinHTTPInfo
WinHTTPSessionProxyType No proxy
Session Proxy
Session Proxy Bypass
Connect Retries 5
Connect Timeout 60000
HTTP Version HTTP 1.1
Max Connects Per 1.0 Servers INFINITE
Max Connects Per Servers INFINITE
Max HTTP automatic redirects 10
Max HTTP status continue 10
Send Timeout 30000
IEProxy Auto Detect No
IEProxy Auto Config
IEProxy
IEProxy Bypass
Default Proxy Config Access Type No proxy
Default Config Proxy
Default Config Proxy Bypass


Rest of the specs (probably make no different but....)

CPU
Intel Core i5 760 @ 2.80GHz 41 C
Lynnfield 45nm Technology
RAM
8.0GB Dual-Channel DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Motherboard
Gigabyte Technology Co., Ltd. P55A-UD3R (Socket 1156)
Graphics
SyncMaster @ 1600x1200
Philips 170S4 @ 1280x1024
512MB GeForce GTS 250 (CardExpert Technology) 55 C
ForceWare version 260.99
Hard Drives
488GB SAMSUNG SAMSUNG HD501LJ ATA Device (IDE) 31 C
488GB Seagate ST3500418AS ATA Device (Unknown Interface) 35 C
488GB Western Digital WDC WD5000AADS-00S9B0 ATA Device (IDE) 34 C
Optical Drives
TSSTcorp CDDVDW SH-S223F ATA Device
Audio
Realtek High Definition Audio

Thanks!

Sauli
My System SpecsSystem Spec
.


17 Dec 2010   #4

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by salefin View Post
Hi,

I'm having issues with my network / internet connection after bootup i.e. I have no internet connection after starting computer.
There is exclamation mark in network connection icon in task bar indicating limited or no connection. If I unblug & replug network caple on computer issue is fixed and connection works perfectly.
What could cause this issues and where I should start looking solution?

Thank you very much in advance.

Sauli

Do you have a router? If so you should start by updating the firmware on your router.
My System SpecsSystem Spec
17 Dec 2010   #5

Windows 7 Ultimate
 
 

Hi,

I have updated ADSL/router firmware recently.

Sorry I forget to mention that this issues strated after uninstalling Zone Alarm (caused costant BSOD's) and installing Microsoft Security Essentials as recomended here in sevenforum by helpful members.

Thanks!
My System SpecsSystem Spec
17 Dec 2010   #6

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by salefin View Post
Hi,

I have updated ADSL/router firmware recently.

Sorry I forget to mention that this issues strated after uninstalling Zone Alarm (caused costant BSOD's) and installing Microsoft Security Essentials as recomended here in sevenforum by helpful members.

Thanks!
You might want to try the zone alarm removel tool, second link is the one. Lots of problems reported if you don't use the tool to uninstall zone alarm.
http://techdows.com/2009/09/download...oval-tool.html
My System SpecsSystem Spec
17 Dec 2010   #7
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate 32bit SP1
 
 

Good advice chev65
My System SpecsSystem Spec
17 Dec 2010   #8

Windows 7 Ultimate
 
 

Thank guys but I did use use this removal tool.

Sauli
My System SpecsSystem Spec
17 Dec 2010   #9

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by salefin View Post
Thank guys but I did use use this removal tool.

Sauli
Try running this batch file which will reset winsock, reset the TCP/IP stack and release renew your IP.



After that if the problem isn't fixed can you post a screen shot of your ipconfig /all here like the picture below. Run the command when the connection isn't working.


Attached Thumbnails
Network/internet issue after bootup-my-ipconfig-all.png  
My System SpecsSystem Spec
18 Dec 2010   #10

Windows 7 Ultimate
 
 

Thanks Chev!

I'll do as instructed and get back with results.

Sauli
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Network/internet issue after bootup




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Network/internet issue after bootup
Thread Forum
Windows 7 unidentified Network Issue but internet is working fine. Network & Sharing
Windows 7 Bootup Issue General Discussion
Windows 7 network issue connected but no internet access Network & Sharing
Unidentified Network Internet Issue Network & Sharing
Bootup / HDD issue Hardware & Devices
Internet / Network Issue Network & Sharing
Grave issue with internet/network connectivity on start Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:40 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33