Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Help. I loose browser conection after restart.

28 Feb 2011   #1

win7 ultimate x64
 
 
Help. I loose browser conection after restart.

Ih everyone! Im a newby here and i came by after i found that my computer stoped geting access to web browsing, only afects the browser (firefox, iexp), but every other aplication thet needs network, they go fine. I saw here a solucion by running cmd and make winsock reset, it worked well, but just until i restart the machine then have to winsock reset again.

Any ideia? I recently instaled sp1 for Windows 7, i did restart the computer a lot that day and never had this issue. Router? Avast 6? im kind of lost.

Any help would be great, and thanks you.


My System SpecsSystem Spec
.

28 Feb 2011   #2

 
 

Hi, welcome to the forums

You could try the following...

1, Open Control Panel > Network and Internet > Internet Settings
2, Under the 'Connections' tab click 'Lan Settings'
3, If 'Use a proxy server for your LAN...' is checked then uncheck it and click OK then OK again and try your browsers.


OS
My System SpecsSystem Spec
28 Feb 2011   #3

win7 ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Orbital Shark View Post
Hi, welcome to the forums

You could try the following...

1, Open Control Panel > Network and Internet > Internet Settings
2, Under the 'Connections' tab click 'Lan Settings'
3, If 'Use a proxy server for your LAN...' is checked then uncheck it and click OK then OK again and try your browsers.


OS
Thanks for your help, but that setting is unchecked, thats not the problem
My System SpecsSystem Spec
.


28 Feb 2011   #4

 
 

I have heard that Avast can cause this issue. Try disabling realtime protection for just a few moments while you try to access a SAFE site.
My System SpecsSystem Spec
28 Feb 2011   #5

win7 ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Orbital Shark View Post
I have heard that Avast can cause this issue. Try disabling realtime protection for just a few moments while you try to access a SAFE site.
i'll try that, thanks
My System SpecsSystem Spec
28 Feb 2011   #6

win7 ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Orbital Shark View Post
I have heard that Avast can cause this issue. Try disabling realtime protection for just a few moments while you try to access a SAFE site.
It is avast! Just did what you sayd after restarting the machine. I just have to figure out now what avast sheild is doing that. After a could browse again i reactivated avast and i can still browsing. Wierd thing, but thanks a lot!
My System SpecsSystem Spec
28 Feb 2011   #7

 
 

That's good news, at least we know what the root cause it.

Are you using a free version (unregistered)? If so you may want to look into installing Microsoft Security Essentials


OS
My System SpecsSystem Spec
28 Feb 2011   #8

 
 

Also you may want to look Here

Quote:
Issue

I have installed avast! and I can no longer browse the Web. How can I solve this?
Solution

Check your firewall configuration. For the correct operation the Web Shield process (ashWebSv.exe or aswWebSv.exe) needs a permission to access the Internet on TCP port 80 and a permission to act as a server and accept incoming connections from localhost (the local machine) on TCP port 12080.
My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2011   #9

win7 ultimate x64
 
 

Yes it "was" the free version, i took avast of to avira now after 5 years of avast..Thanks a lot, ill check the link you sent.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Help. I loose browser conection after restart.




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Help. I loose browser conection after restart.
Thread Forum
net conection Network & Sharing
Browser does not work after McAfee installation, restart a quick fix. Browsers & Mail
Using 2 internet conection on one PC Network & Sharing
conection problem via ad hoc Network & Sharing
Wireless conection error Network & Sharing
Getting Windows 7 and a Mac to us the same conection Network & Sharing
Remote Desktop Conection Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:36 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33