Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Browsers not connecting, but can ping

16 Mar 2011   #1

Windows Vista 32 bit
Browsers not connecting, but can ping

I have a laptop, toshiba satellite l500n, 7 Home Prem 64. So no browser I have seems to want to connect to the internet wireless or lan. I can ping sites like Google. And Windows was able to do updates. I tried reinstalling the browsers, no avail. netsh winsock reset, nothing. ipconfig/release/renew/reset, nothing. Reinstalled the network drivers, nothing. So I decided to load up ubuntu from a USB drive and with it's firefox, the wireless didn't work but connected to the router it was able to connect. I am out of ideas.

And no nothing in is work offline.

My System SpecsSystem Spec
16 Mar 2011   #2

Windows 7 Pro 64bit

Joey, this is a tough one, based on the information you have provided. Have you tried opening a commandline and doing: nslookup and then in your web browser, enter the ip address you got from that command, did you get anything at all? If this works, then at least we know this is a DNS issue. If this does not work, you have bigger problems... But, one step at a time.....
My System SpecsSystem Spec
17 Mar 2011   #3


Go to your Control Panel. Choose "Networking And Sharing Center" then "Change Adapter Settings".

Right click your internal NIC and choose "Properties". Scroll down to "TCP/IP v4", click "Properties" and make sure both the top and bottom of that subsequent dialog box say "Obtain IP address/DNS automatically".

If that's not it there's a few other things we can try.
My System SpecsSystem Spec


 Browsers not connecting, but can ping

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
Eliminate all Browsers that are 'default browsers'
I do not like having any browser as my default browser. I use Firefox, Opera, and Chrome and sometimes have 2 browsers loaded concomitantly. I mistakenly made Chrome my default browser, how do I reverse this process. I removed Chrome via the control panel but when I reinstalled it it was still set...
Browsers & Mail
Connecting to Wireless Router keeps connecting and disconnecting
Hello Guys, I am having trouble with my wireless connection. It was working fine till a couple of days back and then started acting up. Let me explain the problem in detail. System connects to the router. It shows full signal. After 10-15 seconds the wireless gets disconnected. After that the...
Network & Sharing
Browsers not connecting and Updates causing problems
I've never made a thread before, but I've gone through every type of fix I could think of for the issues I'm having so I figured going onto a forum might help, so I could get advice from others who may know more than I do. My issues are that : 1) My laptop was working just fine with minor...
General Discussion
Connecting NAS to PC (directly) - can ping it but can't see it...
Hi all, I have a small Stardom RAID Gigabit NAS with just under 1TB of data that I want to back up to another drive. It has a very slow USB port (5Mb/s) so I cant use that, but it has Ethernet (obviously). My router is not Gigabit rated so transfers from the NAS back to the PC (Win 7 x64...
Network & Sharing
High ping in game, low ping in cmd
Hey, Firstly, I'm not sure if this belongs in the network or the gaming section but I decided to post this here. So, my problems is that when I play Left 4 Dead, I have something like +100ms ping to servers that others have just fine ping in. I also did a traceroute to a certain server and it...
Problems connecting to internet with programs other than web browsers
Hi All, I apologize if that subject line is slightly confusing. I will do my best to lay out my situation. I just recently did a clean install, upgrading 32bit Vista to 64bit Windows 7. I am currently using Firefox to surf the web, and it works fine for the most part. At some odd instances...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:40.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App