Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: connection icon in system tray always wrong


17 Mar 2011   #1
cromax

windows seven 32bit
 
 
connection icon in system tray always wrong

Hi everyone

I have a problem. The icone for connection state (image of a white screen with lan cable) of the mený bar below on the right near the clock even if the internet connection is ok, apperas always with a red cross. I have tried to use icone rebuild but the problem persists. The icone is wrong after I have try to install bluetooth driver. I have already tried to unistall this driver and to correct the register using glary utilities or Cclener but the problem is not solved.

Can you help me?

Thanks

cromax




Attached Images
 
My System SpecsSystem Spec
17 Mar 2011   #2
WebMattR

W7 Professional x64
 
 

Without any further information, I would guess it's referring to a different network connection (i.e: 1394 connections show up as disconnected networks).

Please do the following, and tell me what we find:
> Click on the disconnected icon
> Open Network Sharing Center
> Change Adapter Settings (left pane)

Tell me what connections show up, and the status of each one (whether it says "connected" or "disconnected")
My System SpecsSystem Spec
17 Mar 2011   #3
cromax

windows seven 32bit
 
 

thaks for your help
IHave two connection.

One is a controller NVIDEA NFORCE and is unabled (LAN)

The second one is a LAN connection and it does not work (red cross).

I have tryed to eliminate it but it is not possible. I have disablee (change in grey icone) it but the red cross on the icone on menu bar of the desktop does not disappear.


Internet works I am connected to internet but the icone has a red cross.

Can it be a icone problem? How can I fix it?

How can I remove this connection rete 2

thanks


Attached Thumbnails
-immagine2.png  
My System SpecsSystem Spec
17 Mar 2011   #4
WebMattR

W7 Professional x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by cromax View Post
The second option for how to fix it:
By the icons in the corner is a little arrow pointing towards the top of your monitor. Click on that, and select "customize." You can then select to hide network notifications and icons from the drop down bar next to it.
When you tried this, are you sure you found the correct connection?
My System SpecsSystem Spec
18 Mar 2011   #5
cromax

windows seven 32bit
 
 

thanks for your help but your solution does not work.
My System SpecsSystem Spec
20 Mar 2011   #6
WebMattR

W7 Professional x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by cromax View Post
thanks for your help but your solution does not work.
Sorry for the large delay. I take weekends off.

Which of my proposed solutions didn't work?
My System SpecsSystem Spec
21 Mar 2011   #7
cromax

windows seven 32bit
 
 

I am sorry but I would mantain the icone active (without hide the icone) and your methods do not work.

I disabled the second connection and restarted win 7 but the problem remains and the second connection is always there.

Is it possible that I can not restore the connection icone (white screen icone without red cross).

I think that there is a way to choose the icone for connection. I have had a similar problem with the trash icone and I have restore it.
My System SpecsSystem Spec
21 Mar 2011   #8
WebMattR

W7 Professional x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by cromax View Post
I am sorry but i would mantain the icone active and your methods do not work.
I disabled the second connection and restarted win 7 but the problem remains.

Delete the icon I'm sorry. Possible that it can not restore it no longer forces as happened to me the right one for the trash icon.

how can I do?
I apologize if I sound rude, but what? I'm inable to garner any meaning from the end of this post.

Are you saying that the icon still appears, despite being disabled? And did you attempt my suggestion above to hide it from the notification tray?
My System SpecsSystem Spec
21 Mar 2011   #9
cromax

windows seven 32bit
 
 

Thanks for your help

I have correct my post above

" am sorry but I would mantain the icone active (without hide the icone) and your methods do not work.

I disabled the second connection and restarted win 7 but the problem remains and the second connection is always there.

Is it possible that I can not restore the connection icone (white screen icone without red cross).

I think that there is a way to choose the icone for connection. I have had a similar problem with the trash icone and I have restore it. "


I do nto want hide the icone. I want fix the icone. I do not understand why only the icone with red cross appear also if the internet works.
My System SpecsSystem Spec
22 Mar 2011   #10
WebMattR

W7 Professional x64
 
 

Well, I would suggest going onto Nvidia's website, and seeking updated drivers for your NForce network connection. Did you add a network card into this, or are you connected wirelessly? It appears that you're using some other connection rather than the hardwire for maintaining internet connectivity.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 connection icon in system tray always wrong




Thread Tools



Similar help and support threads for2: connection icon in system tray always wrong
Thread Forum
Wireless network - System Tray icon wrong Network & Sharing
Network connection tray icon display wrong image Network & Sharing
Solved Unknown icon in system tray - slow system - pic attached Performance & Maintenance
Solved Wrong tray icon General Discussion
Solved Wrong Network Icon in system tray Network & Sharing
internet connection icon in tray is not blinking ? General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:38 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App