Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Secondary Network running VM ware, No Internet Access

21 Mar 2011   #1
racinchevy

Windows 7 Ultimate X64
 
 
Secondary Network running VM ware, No Internet Access

I have been looking for a long time, but have found little to nothing to help resolve this. I am hoping someone here can help me.

My primary network, connecting this machine to the internet as well as my media server is running like a champ and always had.

One day I wake up and get on one of my VM's inside this machine and, low and behold it's connected no more. I have been racking my brain ever since to try and figure this out.

The seconday network has always said unidentified network, but I had access to the net. Something changed this, haven't found out what.

I have found a bunch of info about Adobe, but I have been unable to find anything in regards to Bonjour in my system. Note: I do have AIR, Flash Player 10 ActiveX, Flash Player 10 Plugin, ReaderX 10.0.1, and Adobe Shockwave Player 11.5.

I have even gone into the Local Security Policy editor and found nothing to help me get my secondary Network back online. I know it has nothing to do with the VM's, as I have redownloaded and reinstalled all my subsystems since with no help.

Basically, I'm just lost here. I know it's simple, but I'm just not seeing it. Any help would be a huge help. Thanks in advance. If you want any additional information, I'll be glad to offer it.


My System SpecsSystem Spec
.

21 Mar 2011   #2
acurasd

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Under the Network Settings of your VMware... for the Virtual Drive.. can you do a screen capture. That will let us know how the VM ware is setting up your network... bridging, NAT, ect.

Another thing you can do for us is go into the VM ware ... so the network connection is active and do a "IP Config /all" and screen capture everything for us.
My System SpecsSystem Spec
21 Mar 2011   #3
racinchevy

Windows 7 Ultimate X64
 
 

First I want to say, I have to confide something. Several months ago, due to lack of finances I was unable to pay for schooling and while wanting to obtain entry level IT cert's, I turned my desktop and network into a lab. Basically, so I would understand the computer world better. Go ahead and shake your head now. I'll wait. As for everything else within my network, everything is running smooth, except this. I just wanted to say that, so you understand.

I have compiled several screen shots for you guys to look over. If you feel you would like something else let me know.

Another thing I failed to mention, which you will see in the attached screen shots, is my DHCP is not enabled on all subsystems. Also my IPv6 is not enabled as well. I'm not a complete idiot, but if you can explain how to put those back online...It would be appreciated.
[IMG]file:///C:/Users/TESCHW%7E1/AppData/Local/Temp/moz-screenshot-1.png[/IMG]


Attached Files
File Type: doc screen shots.doc (390.0 KB, 16 views)
My System SpecsSystem Spec
.


22 Mar 2011   #4
racinchevy

Windows 7 Ultimate X64
 
 

@acurasd: I love the net, and when you do something bone headed, no one knows who you are, and your embarrassment is saved somewhat...

Problem solved:

It was the network proxy settings, I must have screwed with it before I knew what I was doing. Failed to catalog it, and completely forgot about it. LOL Those of you familiar with VM ware, I had the proxy settings as "windows proxy," instead of "No proxy."

If you don't push buttons, you don't learn. Thanks for your help. You reminded me of my shortsightedness with the screen captures of the network settings.
My System SpecsSystem Spec
22 Mar 2011   #5
acurasd

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Welcome and thanks for the insight of the fix....

Yes you are very true about that. I guess that is why people are more confident on the internet than they are in real life... lack of embarrassment.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Secondary Network running VM ware, No Internet Access




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Unidentified network access No internet access in windows 7
I have had my laptop for around a year and a half now, I've never had one single issue. I moved into a new house in August with 4 different roommates, we all have windows computers, tablets, xboxs phones ect.. For 3 months my computer worked 100 percent never had an issue with the internet, and...
Network & Sharing
Win7 won't connect to internet over "secondary" network adapter
Hi. I used to connect to the internet with cable broadband service going from the cable modem to my Asus RT-N15 router and then by wire to my desktop computer. This Asus network includes my NAS and wireless printer. Then I cancelled my cable internet and returned the modem. Now I am connecting to...
Network & Sharing
unidentified network-no internet access
I have been trying for hours to correct this problem using the previous threads and information, sadly nothing has solved it. Perhaps mine is different. In this case this is not computer specific. 3 laptops no longer can connect to the wifi of the router, however the router shows a connection at...
Network & Sharing
Network no internet access
When i turn on my computer i have my normal wireless connected but then there is another network connected to my computer. It says Network no internet access but im connected to my normal network so internet works. It doesnt really do anything to my computer but it bothers me. Please help
Network & Sharing
Network access but no internet
Hey, I know I am missing something dumb here, but what might my problem be? I am working on a laptop at my workplace. We have ethernet connections at every workstation. I can plug this laptop in at any station and it connects to the "network" but NOT the internet. I cannot get internet....what...
Network & Sharing
Unidentified Network\ No Internet Access
Hello i have a problem: i got a new PC with windows 7 Ultimate 64bit and when I trie to connect to the Internet i enter my Network Key and then it tries to conect, It stops suddenly and then it says: ->Unidentified Network ->No Internet Access but I am connectet to my router.... i just cant...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:41.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App