Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: SP1 Networking problem

09 Apr 2011   #1
dniaak

Windows 7
 
 
SP1 Networking problem

I have installed [4/5/2011] Windows 7 SP1 final (via windows update) on an Acer

Aspire 1410-8414 notebook, with Windows 7 home premium installed.

Now no browser [IE, FF or Chrome] will load any website. The computer

connects to the internet, and media players will open streaming net

radio and tv stations without a problem, and program updating works

too; so it is just a browser issue.

The strange thing is that the embeded web browser within Winamp does

function properly, so only stand-alone browsers won't load.

What I have done:
1] In Control Pannel>AdminTools>Services: computer browser and all
relevant IP services are started and running properly.

2] In PC Tools firewall: unrestricted in/out privilages are allowed for
all 3 browsers, and network status is "active".

3] There is no apparent conflict with Avast6 web or network shields.

4] I have reset/refreshed: winsock,ipv4,ipv6 and flushed dns.

I can't think of anything else to do. I don't want to have to

uninstall SP1 to be able to get online. Any ideas? Thanks.


My System SpecsSystem Spec
.

09 Apr 2011   #2
kegobeer

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

I'd completely uninstall Avast (and any other non-Microsoft security/antivirus software you have), reboot, and see if you can get online. Don't just disable it/them.
My System SpecsSystem Spec
12 Apr 2011   #3
dniaak

Windows 7
 
 
THANKS KEGOBEER

It did turn out to be an SP1 conflict with Avast6's network shield. I'm working with their tech support to keep Avast on my system. (I really do like it better than any other antivirus.)
But, maybe you're right and I'll have to get rid of it.
My System SpecsSystem Spec
.


12 Apr 2011   #4
kegobeer

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Install MSE for your antivirus. It's actually one of the best ones out there.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 SP1 Networking problem




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Networking Problem
Need some help with this problem. I'm computer savvy but this one's a stumper. 3 networked computers in the home. 1 7 Ultimate 64bit (mine), 1 7 Home Prem 64 bit (wifes), 1 XP Pro Wifes and mine are in a homegroup. Also can see all three computers on network Problem: I can see her...
Network & Sharing
Really odd networking problem
I've started having a really weird networking problem in the last month and a half. I've got a Netgear WNDR3700 router that I purchased in January, and am using it with several devices in the home: Win7 64-bit laptop with wireless N Win7 64-bit desktop connected by wireless N DLink...
Network & Sharing
Serious Problem with Networking
Hello everyone, I'll get straight to the point. Here's the situation: Right now I have 2 computers in my home; one with XP and the other Windows 7 Ultimate 32-bit (used to be XP one day ago). I connect to the Internet using a modem-router and a switch. The problem: Both computer cannot...
Network & Sharing
Networking Problem, Please Help!
For as long as I can remember, my system tray network icon has said "Not Connected--connections are available" when I hover over it. I am, however, connected to the internet. Recently this has caused more problems for me. Since my computer seems to think I'm not connected, it won't let me set up...
Network & Sharing
Odd networking problem
This one has me completely stumped. I have a customer that has a unique networking problem. He has five(5) networked computers in his home setup. All of the computers have wireless cards. Now the one with the problem is using a connection. He has Windows 7 on it. All of his computers can...
Network & Sharing
problem with networking
HI I connected win xp with win7 before and it probably work . now i've changed my win xp and connected it again . now when I want to logging in win 7 it doesn't have any problem but when i want to logging in win xp it show me a windows that says enter your user name and password . I have define a...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:00.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App