Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: "Unidentified network, No network access" please help


15 Apr 2011   #1

windows 7 home premium
 
 
"Unidentified network, No network access" please help

Ok first of all, thanks for all your responces in advance. Now lets get down to the problem!! I have a lan connection and when i connect it to my laptop, it tries to identify in the begining and then says "unidentified network, no network access", and when i ran up windows Diagnostics, it says "Local area connection does not have a valid IP configiration".

Additional information: * I dont have bonjour or anything to do with apple installed.
*My firewall is off and i uninstalled macfee security.
*Laptop model: Dell inspiron 1501.

Iam really getting fed up with this, seeing that i have some really important documents i have to send via the internet and this problem happening suddenly, im really upset, please help me


My System SpecsSystem Spec
.

15 Apr 2011   #2

Windows 7 Ultimate 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by vexxar View Post
Ok first of all, thanks for all your responces in advance. Now lets get down to the problem!! I have a lan connection and when i connect it to my laptop, it tries to identify in the begining and then says "unidentified network, no network access", and when i ran up windows Diagnostics, it says "Local area connection does not have a valid IP configiration".

Additional information: * I dont have bonjour or anything to do with apple installed.
*My firewall is off and i uninstalled macfee security.
*Laptop model: Dell inspiron 1501.

Iam really getting fed up with this, seeing that i have some really important documents i have to send via the internet and this problem happening suddenly, im really upset, please help me
What's at the other end of that ethernet cable?
My System SpecsSystem Spec
15 Apr 2011   #3

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by vexxar View Post
Ok first of all, thanks for all your responces in advance. Now lets get down to the problem!! I have a lan connection and when i connect it to my laptop, it tries to identify in the begining and then says "unidentified network, no network access", and when i ran up windows Diagnostics, it says "Local area connection does not have a valid IP configiration".

Additional information: * I dont have bonjour or anything to do with apple installed.
*My firewall is off and i uninstalled macfee security.
*Laptop model: Dell inspiron 1501.

Iam really getting fed up with this, seeing that i have some really important documents i have to send via the internet and this problem happening suddenly, im really upset, please help me
Take a look at these....

Windows 7 no "Valid IP Configuration" problem

ipconfig ?

Try each one by itself and test connection after each one.
Open cmd line.. (window key + R) in that window type cmd and hit enter
ipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfig /flushdns
My System SpecsSystem Spec
.


15 Apr 2011   #4

windows 7 home premium
 
 

at the other end of the ethernet cable is a router !!!!!
My System SpecsSystem Spec
15 Apr 2011   #5

windows 7 home premium
 
 

Quote:
Take a look at these....

Windows 7 no "Valid IP Configuration" problem

ipconfig ?

Try each one by itself and test connection after each one.
Open cmd line.. (window key + R) in that window type cmd and hit enter
ipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfig /flushdns
Thank you for that information, i tried all of the above and doesnt seem to be working, also i forgot to mention i called dell up to replace my motherboard a few weeks ago so it cant be a problem with my motherboard !!!
My System SpecsSystem Spec
17 Apr 2011   #6

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by vexxar View Post
Quote:
Take a look at these....

Windows 7 no "Valid IP Configuration" problem

ipconfig ?

Try each one by itself and test connection after each one.
Open cmd line.. (window key + R) in that window type cmd and hit enter
ipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfig /flushdns
Thank you for that information, i tried all of the above and doesnt seem to be working, also i forgot to mention i called dell up to replace my motherboard a few weeks ago so it cant be a problem with my motherboard !!!
you an also try to disable your network adapter by going to control panel<network and sharing< change adapter setting(on far left panel) right click on your lan and pick Disable...... then power cycle your modem and router(if you have both) after they boot up all the way go back and enable you lan adapter and try your connection( you may have to restart after everything)
My System SpecsSystem Spec
Reply

 "Unidentified network, No network access" please help




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:24 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33