Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: comp will not connect to the internet as standard user

21 Apr 2011   #1
dvdljns

windows 7 ultimate
 
 
comp will not connect to the internet as standard user

I recently had to reload windows 7. every thing seemed allright Untill I rebooted now it does not automatically connect to the internet. It will not let me troubleshoot it because I do not have administrator permission. It also does give me the run as administrator option on anything. It does not do me any good to switch to admin because everything works as admin. how do I give the system rights to networking.


My System SpecsSystem Spec
.

21 Apr 2011   #2
2xg
Microsoft MVP

Win7 & Win8 64bit
 
 

Welcome to SF,

Is this a personal computer or business?

Either one, you will need an Admin permission to have more priviledges to tweak settings in your computer.
If you have re-installed the O/S, you shd have an Admin permission by default.
My System SpecsSystem Spec
22 Apr 2011   #3
dvdljns

windows 7 ultimate
 
 

On windows 7?? I have it on three comps and never had admin from an install. Normally admin is disabled and all you have is the run as administrator command. I enable it here because my second partition has the images and windows tools to do a network install. also this machine is the one I do coding on before loading it to my iis comp. I have found it is faster if I enable the admin accoun and use it to admin all the other comps. But the differance now is I am missing the run as admin command and on all the other comps and the install I had on this one before the system had enough rights to setup the network connection on it's own. All I had to do is give it the info. And it did that all day. It was working fine. I used it and had rebooted it before this. My m on my keyboard quit working. and I rebooted wich allways fixess it. But this time when it came back on, it could not get back on the network. Which makes it useless to me. To answer your question technically all 6 comps are supposed to be work comps. The others are a mix of windows and debian dedicated to the job they do but this is setup with all the stuff I need to work. The other comps are win2k, win seven ultimate,winxp, and debian. I had a nt 4.0 and 98 machine I pulled offline when I decided to go with win 7. So the answer is this comp is both. It is the only comp that I can login to the other comps with but it is also the only comp with a vidio game installed. Either way you want to look at it, I stll need a user account with run as admin and a admin account with full admin privalages enabled.
My System SpecsSystem Spec
.


22 Apr 2011   #4
2xg
Microsoft MVP

Win7 & Win8 64bit
 
 

Thanks for the detailed explanation.
Have you checked the Task bar and task menu properties to see if 'Run as Admin' got disabled?

Another option to try is System Restore. Restore it to a point where it used to work.

Please report your progress.
My System SpecsSystem Spec
22 Apr 2011   #5
dvdljns

windows 7 ultimate
 
 

I will check to see if it is disabled. You must have missed the part where I sayed I reinstalled.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 comp will not connect to the internet as standard user




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Changing user type to Standard User invalide size
Hi all, I installed Windows 7 and ended up with a default user (AxeL) with Administrative privileges. Now I enabled the default Administrator account and lowered the privileges of my user AxeL (see Accounts.png). If I open the User Profiles Pane in Control Panel -> System -> Advanced System...
Installation & Setup
Can't connect to internet, ethernet cable connected to router and comp
Can't connect to internet, error message says check ethernet cable. Have not changed cable or replaced cable so not sure why no connection. Router is connected (all other computers with Wi Fi works). The router and computer have lights on the ethernet ports that are lit up showing connection. ...
Drivers
Installing rights to standard user or prevent an admin user something
I tried to google this and it seems neither is possible but I wanted to hear the truths from the horses mouth. I have a Win 7 Pro x64 computer with 2 users who boths needs to be able (this really is a must) install software on the computer but they can't have access to each other's private...
General Discussion
Unable To Connect Multiple Windows User accounts On 3G internet
I'm very frustrated with Windows 7! I have been using a Sprint mobile broadband USB data modem for over a year now. I had a home network of 3 client PCs connected to a router via Ethernet cables. I had the modem plugged into my computer. (XP Pro) The other PCs running XP home. I had...
Network & Sharing
New 7 user cannot connect to internet
Our new Windows 7 box is connected to our LAN (can ping the router that is DHCP server, a Dlink 614) but IE keeps saying "http 400 bad request". All other machines on the LAN are working normally. What do I need to change? Thanks, Jackie.
General Discussion
shared internet connect problem between 2 comp.
hi guys! first time posting here but i just wanted to share i have been reading here for a while and i must say that i appreciate all the help you do to those who needs it. however i got a problem of my own now and i cant seem to find anyone that shares this problem with me. i got one windows...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:48.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App