Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Can't connect internet, Unidentified Network


22 Apr 2011   #1
raiden1701

Windows 7 Ultimate x86
 
 
Can't connect internet, Unidentified Network

Windows 7 64-bit Home Premium
ACER Aspire X3400
Nvidia Nforce 10/100/1000 ethernet
Cable internet
SB1502 Cable modem

When I try to connect to the internet, it just says "identifying" then says it is an "unidentified network". I've tried:

Resetting the modem
Checked all cables
Uninstalled and reinstalled the drivers
Disabled & enabled the drivers
It's set to automatically connect to DNS
Updating the ethernet with the latest from Microsoft
Ran ipconfig /release and renew
Tried another modem and new cables
Tried other houses with DSL & Cable internet

I installed a USB wireless device which worked when I tested it in wireless areas. But so far nothing has worked for the wired part. At one point before all this started, the internet worked intermittently and would work at other houses perfectly. So I assumed it was my modem or connection at my house. But then I plugged another PC into my modem and it worked instantly. So I know there is no physical problem with my connection, modem or cables.


My System SpecsSystem Spec
22 Apr 2011   #2
Clinkz

Windows 7 Professional x64 Backtrack 4 R2
 
 

Try resetting your TCP/IP stack by doing the following. Right click the Command Prompt (CMD.EXE) and select "Run as Administrator".

Run the following command netsh int ip reset c:\resetlog.txt

please post results of an ipconfig /all command here.
My System SpecsSystem Spec
22 Apr 2011   #3
raiden1701

Windows 7 Ultimate x86
 
 

When I try that it says "There's no user specified settings to be reset".
My System SpecsSystem Spec
23 Apr 2011   #4
Clinkz

Windows 7 Professional x64 Backtrack 4 R2
 
 

ok try Resetting WINSOCK entries to installation defaults: netsh winsock reset catalog

And please post your ipconfig here as well.
My System SpecsSystem Spec
23 Apr 2011   #5
wilywombat

win7
 
 

How long has this been happening and do you have auto updating switched on? A number of forum members have experienced similar symptoms since the last auto update round about 18/19th April. My other half had similar problems and I did a system restore to a date prior to the updates (about 10 days before) and everything returned to normal. The update has changed since as the machine in question has auto updated correctly. The system restore trick may help you out if you haveauto update on...Good luck!
My System SpecsSystem Spec
23 Apr 2011   #6
Orbital Shark

 
 

Hi, what happens when you right-click the network icon and select Troubleshoot problems?
My System SpecsSystem Spec
23 Apr 2011   #7
raiden1701

Windows 7 Ultimate x86
 
 

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Chelsea Ann>ipconfig /all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Andrew-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce 10/100 Mbps Ethernet
Physical Address. . . . . . . . . : 00-26-2D-39-97-DB
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::8c5b:a740:62ba:aea3%14(Preferred)
Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.174.163(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . :
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 301999661
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-11-E4-B7-DD-00-26-2D-39-97-DB

DNS Servers . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::2%1
fec0:0:0:ffff::3%1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter 6TO4 Adapter:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{BE3C94ED-E9E7-46BD-BAB8-CCA290D2952D}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

C:\Users\Chelsea Ann>

As for auto updating, yes it is on. If you could give me a name of the suspected update then I could uninstall it.


Troubleshooting told me to reset my modem so I did. The results say: "Local Area Connection" doesn't have a valid IP configuration

The computer is 2 months old. Right from the beginning the internet has worked intermittently. The internet would work till the PC was shut off. Then to get it to work again after the PC was back on I had to unplug stuff and spray out all the contacts and it would work till shut off. Then the same thing each time. BUT, when I tried it at houses with DSL instead of my cable, the internet would work instantly. But now it won't work anywhere. And any other PC's internet works fine with my cable modem setup.
My System SpecsSystem Spec
23 Apr 2011   #8
wilywombat

win7
 
 

Have you tried the system restore I suggested earlier?
My System SpecsSystem Spec
23 Apr 2011   #9
richyrichuk

Windows 7 Ultimate N 64-bit
 
 

thats as u may know is simply a DHCP issue, any other devices on ur network?

make sure its not hardware related can try a linux live boot CD several times to check.

that way you can either see if its 7 or the PC it's self, either back to factory settings through built in recovery. or take ur PC back if faulty.

also when u have a 169 address

try

ipconfig /release
then
ipconfig /renew

see if u pick up an IP

Quote   Quote: Originally Posted by wilywombat View Post
Have you tried the system restore I suggested earlier?
Quote   Quote: Originally Posted by raiden1701 View Post
Right from the beginning the internet has worked intermittently

he said already
My System SpecsSystem Spec
23 Apr 2011   #10
Clinkz

Windows 7 Professional x64 Backtrack 4 R2
 
 

The reason you have no connectivity is because of this address.

Quote   Quote: Originally Posted by raiden1701 View Post
Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.174.163(Preferred)
This is an automatic IP address assigned to the computer when it is set to recieve an IP through DHCP but cannot locate the DHCP server.

I would suggest setting a static IP address instead.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Can't connect internet, Unidentified Network




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:09 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App