Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: Wireless appears ON but unable to browse.

25 Apr 2011   #1

Windows 7 64-bit
 
 
Wireless appears ON but unable to browse.

Hey,

Im hoping someone could help me with a rather annoying problem i have with a router of mine.

Before i start i'll list my system specs and wireless adapter

*AMD Athlon II Dual-core M320 2.10 GHz,
*4 GB RAM,
*AMD M880G with ATI Mobility Radeon HD 4200,
*Windows 7 Home Premium 64 bit operating system,
*Atheros AR9285 802.11 b/g/n Wifi Adapter.

I currently own a TP-Link TL-WR841ND router. When connected through ethernet cable i have no quarrels and everything works fine. The router and adapter are both up to date with the latest firmware etc.

However, when connecting through wireless i am able to browse the web for roughly 10 minutes before i am unable to do so. The wireless connection appears active but i am unable to browse.

To fix the problem i have to disable the device then enable, then diagnose which is sometimes followed by the first step again.

Any help would be greatly appreciated.
Thank You.

** Other notes, i have Hamachi installed (i suggest this because hamachi produces a new icon in the adapter settings), however i'm unsure about it as the ethernet connection has no problems with hamachi installed.

I previous had a netgear router which didn't have this problem but did however had a problem with connection loss for a split second (enough to disrupt downloads or games)

My System SpecsSystem Spec
.

25 Apr 2011   #2

windows 7 ultimate 32
 
 

Have you tried to updated your wireless adapter?
My System SpecsSystem Spec
25 Apr 2011   #3

Windows 7 64-bit
 
 

I have yes, sorry should have stated that in the thread :P.
My System SpecsSystem Spec
.


25 Apr 2011   #4

windows 7 ultimate 32
 
 

How far are you from your wireless router? And what is your Internet provider?
My System SpecsSystem Spec
25 Apr 2011   #5

Windows 7 64-bit
 
 

The range doesn't matter, it happens when next to the router or in another room.
My System SpecsSystem Spec
25 Apr 2011   #6

windows 7 ultimate 32
 
 

Have you contacted your Internet provider about this?
My System SpecsSystem Spec
25 Apr 2011   #7

Windows 7 64-bit
 
 

Not sure why i should tbh, a previous router didn't have this problem and using a ethernet cable works normally with no problems.
My System SpecsSystem Spec
25 Apr 2011   #8

windows 7 ultimate 32
 
 

Like you've said the earlier router does not have any problem. I think it is your router that is broken. The company that I been working before and they have also experienced that kind of problem. They just bought a new one try linksys router.
My System SpecsSystem Spec
25 Apr 2011   #9

Windows 7 64-bit
 
 

hmmmmm, i just find it bizarre that i have just disable my adapter then enable it again. It feels like it's a setting for the router or the adapter, as if something conflicts unless i reset it.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Wireless appears ON but unable to browse.





Thread Tools



Similar help and support threads for2: Wireless appears ON but unable to browse.
Thread Forum
BSOD appears every time, computer lags, unable to copy files. BSOD Help and Support
Will browse but unable to download anything ? Network & Sharing
Solved Unable to Browse Network or map drives Network & Sharing
PC unable to see wireless network Network & Sharing
Wireless Woes - Cannot Browse Network & Sharing
Connected to Wireless network but cannot browse Network & Sharing
Unable to browse or generally use internet Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:25 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33