Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: Losing Internet Connection

13 May 2011   #1

Windows 7 Enterprise 64-bit
 
 
Losing Internet Connection

I have two computers w/Windows 7 Enterprise 64-bit that are exactly alike with the exception of the TV tuner cards. The one w/one Hauppauge WinTV-HVR-2250 card runs perfectly. Both running wired connections, with a new N150 router

The system with the internet issue has an
ASUS E35M1-M PRO AMD E-350 APU (1.6GHz, Dual-Core) AMD Hudson M1 Micro ATX Motherboard/CPU Combo
DIAMOND ATI Theater HD 750 Tuner Card TVW750PCIE PCI-Express x1 Interface
DIAMOND ATI Theater HD 750 USB TVW750USB USB 2.0 Interface
Western Digital Caviar Black WD7502AAEX 750GB 7200 RPM SATA 6.0Gb/s Drive (2nd drive w/clean install)

At first the only way I could get internet was to start in Safe Mode w/Networking, then restart the machine. I updated the RealTek LAN drivers, graphics drivers, both TV Tuner drivers, and Windows. One day it randomly installed the IEEE 1394 bus controller drivers, and another on board controller, but I don't know which one. I happened to be walking by and saw the tail end. After that it drops it, sometimes between the network & internet, and sometimes between the LAN card & the network, but you can shut down, wait about a minute and start normally and it will pick it up again.

If it drops between the network and internet, I can disable and re-enable LAN card and it will pick it back up. However, if it drops between the LAN & network, disabling the LAN will lock up the system. It is set to a Home Network, but when it drops, it changes to a public unmanaged network.

I have not updated the bios or the chipset, would updating either or both of these help this issue? If so, which one should I start with?

My System SpecsSystem Spec
.

13 May 2011   #2

windows 7 professional 32bit
 
 

sounds like a bad driver install make sure all ur drivers are up to date from the manufacturers website
My System SpecsSystem Spec
13 May 2011   #3

Windows 7 Enterprise 64-bit
 
 

This system is only about 6 weeks old. I have had two hard drives on this system, and it has happened on both installs. I have updated the drivers, uninstalled and reinstalled them. My other machine is running the same driver versions as this machine.

There are two things listed on the motherboards website I have not done, which is the bios update and a chipset update. I am a PC novice so I am a little leary of the bios update, but I will do it if I can't figure something else out.
My System SpecsSystem Spec
.


Reply

 Losing Internet Connection





Thread Tools



Similar help and support threads for2: Losing Internet Connection
Thread Forum
Losing internet connection Network & Sharing
Router keeps losing internet connection and needs resetting. Network & Sharing
Losing internet connection at end of extender setup Media Center
Losing connection to internet Network & Sharing
Losing internet connection after 10 minutes to browsers. Please help! Browsers & Mail
Losing internet connection and/or WLAN Network & Sharing
Losing Internet Connection Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:25 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33