Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No ethernet cable connected


03 Jul 2011   #1

Windows 7 Professional (64x)
 
 
No ethernet cable connected

Alright back again with another computer issue.

This time it's with a new bought Gigabyte GA-990FTXA-UD3. I've got everything working apart from this. It's my internet connection. Using the integrated network card obviously and the computer does not even respond to it when im connecting it.

Does anybody know what could be the problem.
And before you ask, Yes i do have reinstalled the OS as well as plugged directly into the modem but does still not work. I've also tried a different internet cable but didn't help either


You can find my spec's down below.

My System SpecsSystem Spec
.

03 Jul 2011   #2

Windows 7 Pro x64 SP1
 
 

Legaia:

Have you checked the properties of the card? If the drivers for the card are installed, (normally comes with motherboard) and the card does not show up then your motherboard could be defective. OR, if it does show up and not working, it could be that the os turned off the network card. On the properties of the card, there is a power management tab that if not unchecked, windows could turn the card off.

So give that a shot.

Rich
My System SpecsSystem Spec
03 Jul 2011   #3

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ultimate 64
 
 

Also check the bios for an option to boot with LAN on or off.
My System SpecsSystem Spec
.


03 Jul 2011   #4

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

Did you install the MB drivers for the built in ethernet ?
My System SpecsSystem Spec
04 Jul 2011   #5

Windows 7 Professional (64x)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by richnrockville View Post
Legaia:

Have you checked the properties of the card? If the drivers for the card are installed, (normally comes with motherboard) and the card does not show up then your motherboard could be defective. OR, if it does show up and not working, it could be that the os turned off the network card. On the properties of the card, there is a power management tab that if not unchecked, windows could turn the card off.

So give that a shot.

Rich
Tried that and it's already enable.

Quote   Quote: Originally Posted by linnemeyerhere View Post
Also check the bios for an option to boot with LAN on or off.
There is no such option and everything with LAN is enable in the BIOS settings

Quote   Quote: Originally Posted by DocBrown View Post
Did you install the MB drivers for the built in ethernet ?
Of course i did. The reason for the OS reinstall was to make sure that my old motherboard drivers was not interfering. So reinstalled everything and "stole" my parents CD reader to be able to install all the drivers and shit again but still did not work.


I have also gone to the Device Manager and tried to uninstall the drivers from there but that gave nothing either. The device manager says its working properly.
My System SpecsSystem Spec
04 Jul 2011   #6
Microsoft MVP

Windows 8.1 Pro with Media Center 64 bit
 
 

Unplug the network cable from the PC and have a good look at the network jack on the PC. Make sure there isn't any bent pins or bits of paper, lint etc, blocking the connection. Do the same thing at the other end of the network cable.
My System SpecsSystem Spec
04 Jul 2011   #7

Windows 7 Professional (64x)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by alphanumeric View Post
Unplug the network cable from the PC and have a good look at the network jack on the PC. Make sure there isn't any bent pins or bits of paper, lint etc, blocking the connection. Do the same thing at the other end of the network cable.
Nope theres nothing out of the ordinary in the motherboard port and the other end is workin properly as you can see since its working on this computer.



So spoke with the support from Inet.se (the shop i bought the motherboard from) and they said that it most likley is the motherboard. So i will most likley send in the motherboard and they will have to take a look at it.
My System SpecsSystem Spec
04 Jul 2011   #8

Windows 7 Professional (64x)
 
 

If someone might have a clue of what the proble is please tell me and i will have a look at it. Nothing is to small to be ignored.

I just dont want to wait a week to get my freakin motherboard fixed.
My System SpecsSystem Spec
04 Jul 2011   #9
Microsoft MVP

Windows 8.1 Pro with Media Center 64 bit
 
 

What does device manager show for that device, any yellow ! or red X ?
My System SpecsSystem Spec
06 Jul 2011   #10

Windows 7 Professional (64x)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by alphanumeric View Post
What does device manager show for that device, any yellow ! or red X ?
Nope nothing says it's all fine
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No ethernet cable connected




Thread Tools



Similar help and support threads for2: No ethernet cable connected
Thread Forum
Solved Ethernet cable connected but no evidence of........ Network & Sharing
Windows freez while connected via ethernet cable to router BSOD Help and Support
Laptop Restarts when connected with Ethernet Cable Network & Sharing
Network cable unplugged message when using ethernet cable Network & Sharing
Win7 says no ethernet cable is connected - it lies! Network & Sharing
Nforce 430 And Ethernet Cable Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:42 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33